Dag 11: Naar de Noordkaap

Finland, Nuorgam

Via de weg langs de fjorden en de dorpen Kunes en Borselv ligt onze route naar het noordelijkste punt van onze reis, de Noordkaap. Door de fraaie omgeving rijden we over soms totaal verlaten wegen. Er is dus ook nergens een warme koffie te vinden. Pas vanaf Lakselv zien we de eerste koffiegelegenheden. En op het terras kunnen we zelfs nog even van de zon genieten.
Daarna verder en voor we de Noordkaaptunnel doorgaan genieten we nog even van het uitzicht over Porsangerfjord met de naaste bergen. Daarna dus de tunnel door die het eiland Magerøya verbindt met het Noorse vasteland. Het is is een eiland met van 440 km² ien bevat slechts 1 gemeente, Nordkapp. Het eiland wordt gekenmerkt door een bleek en dor toendralandschap dat verstoken is van bomen, met steile kliffen aan de kust en dramatische berglandschappen landinwaarts. We rijden eerst naar onze overnachting in Resort Village Nordkapp camping in Honningsvag. We krijgen daar een prachtig huisje aan het water. Na even gesetteld te zijn besluiten we toch even naar de Noordkaap te rijden. Een stukje van 25 km over een nagenoeg totaal verlaten weg. Aan het eind van de avond,, als het nog steeds licht is, gaan we terug naar ons hutje aan de baai van de Barentszee.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.