Horseshoe Bend en Lake Powell

Verenigde Staten, Page

De dag vandaag in Page in 2 delen verdeeld. In de morgen naar het iets ten zuiden van Page gelegen Horseshoe Bend. De Horseshoe Bend is een hoefijzervormige meander van de rivier de Colorado River https://youtu.be/4nFRD66xfmg
De meander bevindt zich iets stroomafwaarts van de Glen Canyon Dam en het Lake Powell, ongeveer 6 kilometer ten zuiden van Page. Er bevindt zich een uitkijkpost op 1,2 kilometer lopen (deels verhard, deels onverhard) van de U.S. Route 89, waar de meander kan worden bezichtigd. Het is een prachtige omgeving en de Horseshoe Bend is groots. de Colorado is daar echter vrij tam en dat maakt het water zelfs smerig. Maar het is heerlijk om hier even wat tijd door te brengen.

In de middag naar Wahweap waar we eerst wat bij de baai rondkijken en daarna vanaf de Wahweap overlook Lake Page bewonderen en heerlijk genieten van de zon.

Op de terugweg nog even stoppen bij de Glen Canyon Dam https://youtu.be/PtyppiY69rsGeschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.