Dag 13: Rondom de Titisee

Duitsland, Furtwangen im Schwarzwald

Het is weer een prachtige dag als we vertrekken naar het 35 kilometer zuidelijker gelegen Titisee. We rijden naar het Titisee-Neustadt wat aan de noordoever van het meer, de Titisee, ligt. De stad ligt aan een kleine rivier, die als Seebach vanuit Bärental komend de Titisee voorziet en als Gutach (goede Ach) verder stroomt. Via nog wat samenvoegingen zal het uiteindelijk in de Rijn uitmonden.
Hier gaan we weer eerst bij de VVV een wandelkaartje halen en dan een terrasje voor de koffie zoeken. Daar kunnen we dan ook besluiten welke route we gaan lopen.
Uiteindelijk besluiten we voor de grote route rondom het meer en deels door de bergen te gaan. Een wandeling van bijna 10 kilometer.

Het blijkt een prachtige maar toch ook wel zware tocht, Gelukkig gaan we de goede kant op (tegen de klok in) en daardoor hebben we het meeste klimwerk aan het begin en zijn de lange stukken iets minder stijl. Maar er zit toch zeker het betere klauterwerk tussen. Eenmaal via de bergen boven het meer langs naar Neustadt gelopen, wordt de weg verder nagenoeg vlak voor de tweede helft van de tocht.

Als afsluiting dan nog even door de winkelstraatjes heen en dan blij als weer even in de auto zitten. Met een kleine omweg rijden we nog even rond en gaan dan terug naar Berggasthof & Hotel Brend voor het diner met uitzicht over het woud.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.