Via een de roofvogels in de Eifel

Nederland, Alphen aan den Rijn

De eerste etappe is door NL via N11, A12 en A2 naar de koffiestop bij La Place in Nederweert. Afstand 153 km, tijdsduur 1:45 uur.
De tweede etappe gaat via A2 en A76/4 naar Aken. Dan weg 44 en bij Oberforstbach gaan we de binnenwegen op, de B258. Deze brengt ons langs de Belgisch Duitse grens via Monschau tot een paar km voor het Greifvogelstation & Wildfreigehege Hellenthal. De weg naar het park is echter afgesloten: Umleitung dus. En dat ruim 25 km. Daardoor wordt de rit van koffiestop tot Greifvogelstation is toch nog 2 uur en 20 minuten. We arriveren na een bakkie koffie in het naastgelegen cafe daar derhalve pas om twee uur.

Het roofvogelstation Hellenthal, gelegen in het hart van de Eifel, is het oudste en grootste park van haar soort in Centraal-Europa. Van de dwerguil ter formaat van een vuist, tot de enorme Andescondor met een spanwijdte van drie meter, veel verschillende roofvogels en uilensoorten hebben hier hun thuis gevonden. Dagelijks vinden er vliegdemonstraties met roofvogels en uilen plaats om 11.00, 14.30 en 16.00 uur. Die van 14:30 pakken we gelijk mee. Leuk om te zien, maar geen fantastische show zoals de parken in Frankrijk en ook b.v. Avifauna.

Daarna lopen we zowel de grote ronde als de kleine ronde door het park, met veel varkens en zwijnen, herten, paarden, Schotse hooglanders, geiten, ezels en ook wasberen, Aan het eind nog even langs bij de roofvogels. Heel mooie uilen en arenden.

Inmiddels is het 18:00 uur voor we het park verlaten en voor de laatste 30 km (0:30 uur) de reis hervatten naar onze bungalow op het Landal park Wirfttal in Stadtkyl.. Zie ook de YouTube video's van het park https://youtu.be/6Gb3PoUc90U en de NL versie https://youtu.be/Ht54Nnens9w
Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.