Dag 27: De dierentuin van Champrépus

Frankrijk, Saint-Michel-des-Loups

Als we wakker zijn zien we al snel dat het weer een zonnige dag gaat worden. De lucht is egaal blauw en het zonnetje lacht ons tegemoet. Heerlijk buiten ontbijten en koffie drinken.

Zo tegen kwart over 11 vertrekken we richting Zoo de Champrepus. We hadden weer eens zin in een dagje dierentuin en de recensies van dit park waren best goed. Ook was er een leuk filmpje te zien op YouTube over het park. https://www.youtube.com/watch?v=BGUtFnm99do Het is net als Burgers Zoo, een familieparkje dat uit de kluiten gegroeid is.

Rond kwart voor 12 arriveren we bij het park, dat bestaat uit twee delen, verbonden door een loopbrug over de autoweg. Het park is mooi aangelegd met veel groen en mooie, veelal grote verblijven die je toch zeer goed kan bekijken.

In de ochtend gaan we naar de delen Madagascar, Afrikaanse savanne en de buitenbeentjes pinguïns en walibi's. In dit deel zijn het de cheetahs, giraffen en met name, zoals Trudie het noemt, de aandoenlijke oude leeuw, die de aandacht trekt. Dan naar het restaurant voor een echte maaltijd Fish en Chips met een schaal salade. Inclusief drankje en koffie na slechts ruim 30 euro. Voor een dierentuin een prima prijs en ook lekker.

We gaan daarna verder en gaan via de brug de weg over, en komen dan in het Aziatische deel met een werkelijk fantastisch verblijf voor de Sumatraanse tijgers. Alles is zo goed gepland dat je met slechts twee uitzichtspunten een fantastische kijk op de dieren hebt. Hetzelfde geldt ook voor de Luipaarden die er te vinden zijn. Een minder fraai verblijf, maar ook hier zijn de dieren goed te zien. Daarna lopen we door via de kooikarpers naar de voiliere met gangbare dieren, maar ook de vrij zeldzame hyacintara, een grote blauwe papegaai.
Het is geen supergroot park, 10 hectare, maar we hebben er de hele dag heerlijk doorgebracht. Sommige verblijven 2 keer, maar enkelen ook 3 keer aangedaan. Alle verblijven zijn superschoon, net als de ramen waardoor je naar de katachtigen kijkt. Alle foto's van cheetahs, tijgers, leeuw en luipaarden zijn immers door het glas heen gemaakt., dat zegt genoeg.
Als laatste zien we nog de gibbon met zijn jong van 4 dagen oud. Hij springt ermee door het hele veld en het lijkt het jong ook geen moeite te kosten om moeders vast te houden. Hierna gaan we om 18:00 uur weer richting ons huisje. Het was weer een topdag.

Petanque stand: Vandaag hebben de dieren ieder teveel in beslag genomen en heeft de strijd geen vervolg gekregen. Derhalve is de stand onveranderd : 9-9.
Weer: Zonnig en en rond het middaguur wat bewolking. De temperatuur is vandaag rond de 22 graden.
KM gereden: 44, totaal 4060 km

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.