Dag 4: Via Oulanka National Park naar Salla

Finland, Kuusamo

Vandaag laten we de Papin Talo Lodge bij Ruka safari maar weer snel achter ons en gaan naar het Oulanka National Park. Nationaal Park Oulanka is een nationaal park en ligt ten dele in de provincie Oulu en ten dele in Fins Lapland. Het park werd in 1956 gesticht en het beslaat de hoogvlakte tussen Kuusamo en Salla (oppervlakte van 270 km). In het oosten grenst het aan het in 1992 opgerichte Nationaal Park Paanajärvi in de Russische deelrepubliek Karelië. Vanuit de visiteer center lopen we de Könkään keino Trail, een wandeling van 8 km over de oude route langs de Oulanka rivier en met een prachtig uitzicht richting het brede rivierdal. Verder over de boardwalks langs de oevers van de Hiden Lampii. De Kiutaköngäs watervallen aan het eind was een mooie bekroning.
Aan het eind van de middag naar onze overnachting in de salinen Cottages in Salla. Een mooi park met uitzicht over de bergen en weer een heerlijke sauna. In het nabijgelegen dorp gaan we wat eten en rijden nog even langs de Russische grenspost nabij Salla, Sallan raja-asema.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.