Dag 5: Cherokee en zijn Indianen

Verenigde Staten, Cherokee

’s Morgens om acht uur uit de veren en als verrassing ….. het regent! Rustig aan dus, eerst ontbijt en dan een bakkie koffie doen. Om half elf gaan we met de KOA shuttle naar Cherokee. En nemen als allereerste een kijkje in de Oconaluftee Indian Village. Het is een replica van een oostelijke Cherokee-gemeenschap dat hier in Cherokee rond 1750 leefde. Het Cherokee “levende museum” wordt beheerd door de Cherokee Historical Association.

We gaan door het dorp met uitleg over de geschiedenis en cultuur van de Cherokee en zien een demonstratie in het maken van pijlpunten, manden en blaaspijpen. Dan luisteren we naar Chief Robert Wolf. Hij vertelt over de ambachten, de ceremoniën die de Cherokee’s hadden, de zeven verschillende clans en hun Trail of Tears. De demonstratie wordt afgesloten met zang en dans van Robert en de andere Cherokees. Niet dat ze konden zingen, maar het enthousiasme was aanstekelijk.

Na de Oconaluftee Indian Village lopen we de berg af naar het dorp en gaan dan kijken in het Museum of the Cherokee Indian. Een heel fraai museum wat nog een keer het verhaal beschrijft en illustreert zoals ook door Robert Wolf vertelt. Vooral het stuk over de Trail of Tears is ontroerend. Een fraai museum.
Inmiddels is het tijd voor de lunch en het regent nog steeds. Vanuit de winkels zien we de verkeerstroom en regen buien voorbij gaan. In de loop van de middag worden we door de KOA shuttle weer opgehald en gaan terug naar de campground.

Door het weer besluiten we nog even een stuk te rijden. Eerst gaan we naar de Mingo Falls, aan dezelfde weg als de camping, de Big Cove Rd. Het is een stukje lopen, maar door de blubber valt dat niet mee. Het is echter de moeite waard.

Daarna rijden we weer naar Cherokee en gaan nog wat shops bezoeken en voor het avondeten naar het enige restaurant in Cherokee, Paul’s. Het is eindelijk droog geworden en we kunnen an ook eten op het balkon van het restaurant. Het eten is echt Amerikaans en smaakt goed.

Om acht uur in de avond zijn we weer terug op de campground en houden een rustige avond op ons “terras”.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.