Dag 8: Ruby Falls, Lookout Mountain en op weg naar Nashville

Verenigde Staten, Trenton

Vandaag een mooi en druk programma. Na de Reese’s Puffs gaan we op naar de Incline tram, welke van de voet van de Lookout Mountain heel steil omhoog gaat. Vanuit de tram is er een fraai uitzicht over Chattanooga, welke op de berg nog wordt overtroffen. Boven gekomen wandelen we eerst naar Point Park, waar gedurende de Burgeroorlog driemaal de Battle of Chattanooga heeft plaatsgevonden.De laatste zou het einde van de burgeroorlog hebben ingeluid. We lopen nog wat rond en gaan weer met de tram naar beneden en rijden vervolgens naar de Ruby Falls.

In 1905 werd de natuurlijke toegang tot de grotten van de Lookout Mountain gesloten in verband met de bouw van een spoorwegtunnel. In de jaren twintig 20 dacht Leo Lambert, een liefhebber van grotten, dat hij de grot als een toeristische attractie kon heropenen en er een bedrijf voor vormde. Hij was van plan een opening verder de berg op te gaan dan de oorspronkelijke opening en vervoerde toeristen naar de grot via een lift. Voor dit doel kocht zijn bedrijf land aan de Lookout Mountain en in 1928 begon hij door de kalksteen te boren. Daarbij ontdekten ze een kleine doorgang van ongeveer 18 centimeter hoog en vier voet breed, de voorheen verborgen Ruby Falls-grot en de waterval. Tijdens zijn volgende bezoek aan de grot nam Lambert zijn vrouw Ruby mee en vertelde haar dat hij de watervallen achter haar zou noemen.
Lambert besloot de grot open te stellen voor het publiek. Openbare rondleidingen begonnen in 1930. In de grot werden elektrische lampen geplaatst, waarmee het een van de eerste commerciële grotten is die zo is uitgerust. Automobilisten die op de I-75 reisden in de jaren zeventig en tachtig werden onderworpen aan tientallen – misschien honderden – billboards langs hun route met de woorden “SEE RUBY FALLS” beginnend op honderden mijlen ten noorden en zuiden van de watervallen zelf.

Ruby Falls en het grotere Lookout Mountain Caverns-complex zijn aangewezen als nationaal historisch monument. Het wordt vaak geassocieerd met de nabijgelegen Rock City-attractie, die bovenop Lookout Mountain ligt.
Als we de grot binnenlopen lijkt het eerst een grot als vele anderen, maar aan het eind bij de waterval en het fraaie lichtspel is het een klein wonder. Prachtig zoals deze verlichte waterval zich naar beneden stort.

We nemen afscheid van Chattanooga en gaan via de I-24 op weg naar de city of country music, Nashville. Gelukkig hadden we eerder op de dag aldoor prachtig weer, maar om 3 uur begint het echt tropisch te regenen. Als we de KOA in Nashville oprijden is het gelukkig weer droog. We nemen hier alle folders over de mogelijkheden van attracties in Nashville, en het wordt moeilijk. De keuze is zo groot dat we alles eens op een rijtje moeten zetten voor de komende dagen.

Na de magnetron maaltijd nog even een ommetje gemaakt en ons avondritueel. Foto’s veiligstellen, logboek bijwerken en gezellig een spelletje spelen. De komende avonden zullen we wel wat anders te doen hebben in deze bruisende stad.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.