Dag 15: Catalina State Park

Verenigde Staten, Tucson, Arizona

Met lichte bewolking starten we de dag. Aan het ontbijt worden we vergezeld door de bedelende rondstaart grondeekhoorns. Het zijn kleine diertjes, die tot 25 cm lang kunnen worden, maar er zitten ook vele jongen bij die de 10 cm net halen. Ze hebben meer weg van een grote muis dan van hun familie, de squirl🐿.

Na het ontbijt, het is nog bewolkt en er staat een lekker windje, gaan we op stap voor een eerste hike. De Canyon Loop trail loopt door de foothill van de Catalina Mountains. Een mooie, niet te zware, trail waar het weer genieten is van het uitzicht en de natuur. Hagedissen 🦎en leguanen zijn de meest voorkomende dieren op deze tocht.

Terug bij de camper is het tijd voor koffie en de lunch. De zon is inmiddels fel aan de hemel gaan staan. Voor de middag staat er nog een hike op het programma, maar dat wordt dan wel een korte, de Romero Ruins trail die gaat naar....inderdaad de Romero Ruins. Het is een archeologische plek dat de overblijfselen bevat van een Hohokam indianen dorp van zo’n 1500 (!) jaar geleden. Een informatieve tocht door de natuur 🌵met veel informatiebronnen bij de ruïne.

Daarna in de schaduw even rustig aan doen en genieten van de rust. Even wat lezen en een spelletje op de tablet.

Voor het avondeten gaan we maar weer eens een keer naar Cracker Barrel. Het blijft verbazend wat een heerlijke vis (forel of koolvis🐟) je krijgt voor slechts 11 dollar. Met drinken, tax en de tip voor de bediening (de in Nijmegen geboren Michael😄) zijn we met z’n tweetjes net 30 euro kwijt. En het is heerlijk.


Weer: In de ochtend eerst lichte bewolking, daarna een zeer zonnige dag. Temperatuur van 28 graden in de ochtend tot 33 in de middag.
Afstand gereden: 68 km, totaal 2761 km

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.