Dag 6: Salla Reindeer Park en door naar Luosto

Finland, Salla

Vandaag naar het Salla Reindeer Park voor het Kössi rendierprogramma.

De toer naar het leven van de rendieren begint in het auditorium van Reindeer Park, waar we door gids Hamme wegwijs gemaakt worden in alle ins en outs van de rendieren. Fabels als dat het wilde dieren zijn worden direct uit de wereld geholpen. Vanuit het auditorium gaan we verder naar een soort van museumpje, waar we ook interessante feiten vinden over de lokale natuur, planten, dieren, en de Sami's. Veel mooi opgezette dieren zijn hier te vinden.

Hierna gaan we met de bus het park in om de rendieren van dichtbij te zien. Reindeer Park is 200 hectare groot en maakt deel uit van het natuurlijke bos Kaunisharju. We gaan dan naar de voerplaats om de rendieren te roepen en ze te voeren. We schreeuwen ze naar de plek toe.

Nadat de rendieren zijn gevoederd, verzamelen we in Kota of Laavu (kleine Lapse hutten) en genieten bij het warme kampvuur van koffie met een lokaal broodje. Onze lokale gidsen vertellen je alles wat je altijd al wilde weten over de rendieren en doen zelfs de Sami dans.

Tussendoor verder nog wat ronddwalen tussen alle dieren.
In de middag trekken we verder naar het noodoosten, naar Luosto. Gelegen in de middle of nowhere, maar bekent door de amethistenmijn Lampivaara.
De fraaie houten lodges zien er prachtig uit, maar zijn niet erg groot. Gelukkig is er wel een sauna in. We nemen het diner in het hotel Luostotunturi en daarna nog een wandeling door het aan de Lodge grenzende bossen. Het is immers nog nagenoeg licht tot middernacht.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.