Dag 26: Vestingstad Karlsborg

Zweden, Västra Götaland County

Vandaag begint weer met regen 🌧️. Verwachting is dat er ook genoeg zon ☀️ komt en dat is gelukkig zo. Na de koffie, dan is het droog, gaan we naar Karlsborg toe om een bezoek te brengen aan de vesting.
Karlsborg Fort 🏰 is gelegen op het schiereiland Vanäs in Karlsborg aan het Vätternmeer. De bouw van het fort begon in 1819 om een zogenaamde centrale verdedigingte realiseren dat door het Zweedse leger werd aangenomen na de Finse en Napoleontische oorlogen. De locatie werd gekozen in verband met de aanleg van het Götakanaal. De bedoeling van de centrale verdediging was dat de koning, de raad, de rijksdag en de centrale commandofuncties zich bij een aanval op het koninkrijk zouden terugtrekken en zich zouden nestelen in dit fort in het midden van het land. Zelfs de goudreserves van de centrale bank van Zweden moesten in tijden van nood in het fort worden beschermd.
Het fort is een van de grootste in Noord-Europa en heeft een omvang van 100 hectare. Het moest ruimte bieden voor een garnizoen van 6000 man en zo'n 10.000 burgers. Aan drie zijden wordt het schiereiland omgeven door water, waardoor slechts een verdedigingsmuur noodzakelijk was, deze kwam in 1830 klaar. De andere zijden bestaan uit een hoge aarde wallen.
Zie de Relive van de rondwandeling bij het fort > https://www.relive.cc/view/veqzo48e5Bv

Tijdens de rondgang heeft het al weer een enkele maal geregend ☔️, maar zijn er ook zonnige perioden geweest. Echt nat zijn we gelukkig niet. We rijden hierna naar de haven toe voor eerst een koffiestop ☕️, wat we uitbreiden tot een en bier 🍺 stop. Wel snel onder de luifel, want het gaat weer regenen. Tegen het eind van de middag gaan we met een omritje door de natuur terug naar ons onderkomen en pakken vast wat spullen. Morgen gaan we immers naar onze laatste bestemming in Zweden.

Weer: De hele dag vechten regen en zon, kortom heel wisselvallig. Temperatuur vandaag rond 19 graden.
Afgelegd: 89 km
Totaal: 4292 km

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.