Dierentuin rondom het kasteel, Wildpark Daun

Duitsland, Stadtkyll

Vandaag gaan we de vakantie weer in stijl afronden, een bezoek aan de dierentuin. Eerst uiteraard zorgen dat alles is ingepakt en we de bungalow weer volgens afspraak achterlaten. Dan kunnen we tegen half 11 op weg.

Rondom Daun zijn 2 dierentuinen, waarvan we er 1 al eerder deze week hebben bezocht: Wild en Erlebnispark Daun. Het andere dierpark is Adler und Wolfspark Kasselburg, een park waar we een aantal jaar geleden geleden zijn geweest maar best nog een bezoekje waard achten. Op het terrein van het Adler und Wolfspark Kasselburg, staat de imposante ruïne van een burcht uit de 13e eeuw. Daarin zijn o/a/ de vogelverblijven gesitueerd.
Bij binnenkomst direct door naar de roofvogeldemonstratie, geen echte show maar toch leuk om te zien. Daarna door naar de Poolvossen, die dan gevoerd worden.

Het is een heel fraai aangelegd park maar wel met heel grote - en steile - hoogteverschillen. Langs de dieren en over de paden gaan we nog een paar uurtjes met een enkele onderbreking voor koffie en lunch.

Na het dierenpark gaan we aan het eind van de middag weer richting Alphen aan den Rijn. Maar we verlaten Duitsland 🇩🇪 niet alvorens nog van een lekkere Wiener Schnitzel te genieten. Daarvoor rijden we vlak voor de grens nog even naar Restaurant Torschänke in Brüggen. Het is al over 5 uur, maar het weer is zelfs zodanig dat we nog lekker buiten langs het water kunnen zitten.

Een uurtje later zijn we echter weer op stap. de vakantie zit er echt op en zijn we even na acht uur weer thuis.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.