Dag 12: Muziekstad Austin en de Salt Lick BBQ in Driftwood

Verenigde Staten, Blanco County

Vanmorgen geen herten die ons wakker maken, maar het gefluit van de vogels. Het is nog steeds niet warm, maar wel een zonnige dag. We gaan vandaag naar de muziekstad in Texas, Austin. Als eerste gaan we nog even langs bij wat nostalgie, de Broken Spoke aan 3201 South Lamar Boulevard. Wat een deceptie. Deze iconische muziekhal is inmiddels geen tussen de hoogbouw ingekomen en daarmee qua uiterlijk een stuk van zijn glans verloren.

We rijden verder naar de South Congres Avenue waar we de camper nabij de Fulmore Middle School kunnen parkeren. Te voet trekken we dan verder de Congres Avenue op met de vele markante zaken als Monkey See, Monkey Do en Uncommon Objects. Voor de lunch gaan we naar Güero’s Taco Bar in de voormalig beroemde Central Feed and Seed store. Een heerlijke maaltijd in een prachtige ambiance.

We gaan verder over de Congress Avenue en genieten op de Ann W. Richards Congress Avenue brug van de prachtige herfstkleuren langs het water van de Texas Colorado River, niet te verwarren met zijn broertje in Arizona. We gaan verder naar de muziekstraat East 6th Street en genieten van de onbekommerde sfeer in de stad. Na verloop van tijd gaan we weer terug naar de camper en passeren nog wat tot snackcar omgebouwde Airstreams die er fantastisch uitzien.

Voor het avondeten hebben we gekozen voor de wereldberoemde Salt Lick BBQ in Driftwood.

De Salt Lick BBQ werd in 1967 in Driftwood geopend door Thurman Roberts, Sr. en zijn vrouw Hisako T. Roberts. Het groeide snel in populariteit en ging van slechts een paar keer per jaar open tot zeven dagen per week. Roberts en Hisako bouwden het Salt Lick-restaurant op de ranch waar hij werd geboren, met gebruikmaking van lokaal gewonnen kalksteen. Hisako's Hawaiiaanse afkomst inspireerde de zoete barbecue saus gebruikt in het restaurant. In 1985 ging het restaurant over naar de huidige eigenaren, zoon Scott Roberts zijn vrouw Susan. Het restaurant is eigenlijk een grote (vreet)schuur eerlijk gezegd lijkt het meer een hype om hier te gaan eten dan dat dit het beste BBQ ooit is. Wel hebben we er prima gegeten het vlees was perfect bereid op het open vuur wat een prachtig gezicht is in het restaurant. Wel grappig dat ze geen alcohol mogen verkopen terwijl je omringt wordt door de wijnranken en je naast het restaurant wijn kunt kopen en proeven. Wel mag je zelf je alcohol meenemen. Maar goed, we moeten met de camper nog verder die avond dus dat leek niet slim.


In het donker rijden we van Driftwood terug naar Pedernales Falls State Park, een kleine vijftig kilometer verderop waar we onze laatste overnachting in dit park hebben.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.