Dag 17: Native Indians and Mingus Mill

Verenigde Staten, North Carolina

Rustig aan de dag beginnen en na de koffie richting Cherokee om bij wat winkeltjes te kijken aan Hwy 19.
Bij de Native Indians hier nog wat aardigheidjes gekocht en verder rondgelopen. Daarna voor een warme lunch weer naar het ons inmiddels bekende restaurant Paul's Diner.
Na de lunch gaan we terug naar de Great Smoky Mountains voor een wandeling naar de Mingus Mill. Vanaf de parkeerplaats is het een korte hike naar de korenmolen. De molen deed dienst van 1886 totdat het in 1934 onderdeel van het National Park werd. Water van de Mingus Creek werd via een sluis en een houten kanaal doorgegeven richting twee turbines die kracht leveren aan de molen. Een ijzeren schacht verbindt de turbines met slijpstenen op de eerste verdieping en via een reeks katrollen naar een tarwereiniger op de tweede verdieping.

Na het bezoek aan Mingus Mill gaan we terug naar Smokemont campground en heerlijk van de zon genieten. Tevens weer het nodige hout bijeen sprokkelen voor het kampvuur die avond.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.