Algodones Dunes en Yuma

Verenigde Staten, Yuma

Vandaag verlaten we California en trekken de grens over naar Arizona. Door Anza Borrego State Park en langs de Algodones Dunes Wilderness Area, waar we nog getuigen zijn van een leuke buggy wedstrijd in de duinen. Zie de eigen video https://youtu.be/822Ypp44v1U

Na de lunch gaan we bij Yuma de staat Arizona binnen. In Yuma bezoeken we de Yuma Historical Prison
https://youtu.be/DeIwPcby-_M

Ondanks een beruchte reputatie, geven de feiten aan dat de gevangenis een humane was en een voorbeeld gevangenis voor zijn tijd. De enige straffen waren de donkere cellen voor gevangenen die de gevangenis regels overtradenen de bal en ketting voor degenen die probeerden te ontsnappen.

De eerste gevangene komt in de gevangenis op 1 juli, 1876. De volgende 33 jaar komen 3069 gevangenen, onder wie 29 vrouwen, veroordeeld voor misdaden, variërend van moord tot polygamie naar de Yuma Prison. In 1909, verliet de laatste gevangene de Territoriale Gevangenis en werden de gevangene overgeplaatst naar de nieuw gebouwde Arizona State Gevangenis in Florence, Arizona.

De meest bekende films over de gevangenis zijn de originele "3:10 to Yuma" (hoofdrol Glenn Ford) en de 2007 remake (starring Russell Crowe en Christian Bale). De ironie is dat het hele verhaal lijn is over de vraag of desperado Ben Wade op de trein worden gezet en naar Yuma, maar er zijn geen opnames in de gevangenis! Wel werden er opnames gemaakt voor:
To Kill a Memory (2012)
Riot (1969)
The Badlanders (1958)
Red River Valley (1936)

Na het bezoek aan de gevangenis gaan we door naar het Arizona West RV Park in Yuma.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.