Big Bear Lake

Verenigde Staten, Big Bear Lake en Serrano Campground

Het was een koude nacht, net boven vriespunt. We zitten hier op onze camground dan ook op 1650 meter hoogte. En dat merken we. Een prachtig blauwe lucht maar ook overdag loopt de temperatuur niet veel boven de 10 graden.

Het is natuurlijk heerlijk weer om een hike te maken langs de north shore van Big Bear Lake https://youtu.be/bTUmVM99qow. Het is best druk, maar geeft daardoor ook leuke momenten. Hierdoor bijvoorbeeld een praatje gemaakt met een plaatselijke visser en een NL stel dat geëmigreerd was en nabij Big Bear City woonde.

Big Bear Lake werd van origine bewoond door de inheemse Serrano Indianen (daar is de campground naar genoemd) voor meer dan 2000 jaar voordat het werd onderzocht door Benjamin Wilson en zijn partij. Gebied was toen alleen bevolkt door de indianen en grizzly beren, van waaruit het gebied zijn naam kreeg. De bevolking van de Big Bear Valley groeide snel tijdens de Southern California Gold Rush van 1861 tot 1912. Grizzly beren werden na 1908 niet gevonden in de regio. Vandaag de dag zijn er zwarte beren in de regio sinds de introductie in 1933.

Het gebied was van oudsher een populaire plek voor het fotograferen op locatie, zoals ze deden voor de verfilming van de 1920-versie van Last of the Mohicans en een aantal Bonanza afleveringen in de jaren 60 (in Cedar Lake).

Big Bear Lake was een van de filmlocaties voor Daniel Boone, Gone with the Wind, Old Yeller Disney's, de 1969 muzikale film Paint Your Wagon en de film War Games uit 1983.Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.