Dag 31: Göteborg, Gothenburg of Gotenborg

Zweden, Mjöbäck

Vanmorgen na het ontbijt direct weg. Het weer belooft goed te worden, maar in de ochtend is het nog knap koud. Maar de vooruitzichten voor Göteborg zijn prima. Iets na 11 uur zijn we in het centrum waar we de wagen parkeren. We hebben een dagkaart voor de Hop On Hop Off Boat en gaan daar eerst maar eens gebruik van maken. Sterker, uiteindelijk maken we direct de hele ronde die meer dan 1,5 duurt. Hierbij gaan we door de kanalen van de stad, langs de havens en meer.

Aan het eind van de tour gaan we naar Kungsparken om de meegebrachte lunch (sultana's) te nuttigen. Heerlijk in het lekker doorgebroken zonnetje, Daarna gaan we een wandeltocht maken vanuit het centrum naar de gezellige wijk Haga waar we wel even een terrasje voor een bakkie koffie zoeken. En een vinden waar we weer volop van de zon kunnen genieten. Maar daarna ook verder waar we een flinke klim - 194 (!) traptreden - moeten maken naar de Skansen Kronan.
Skansen Kronan is een verdedigingsfaciliteit uit de late jaren 1600 op Risåsberget in Göteborg. Het gebouw steekt 87 meter boven de zeespiegel uit en is 33 meter hoog. Tijdens de jaren 1800 was de Skansen een gevangenis. In de jaren 1900 was het een militair museum met wapens en uniformen. Tegenwoordig een feestzaal en trouwlokatie. Bovenop is er echter een prachtig uitzicht naar alle kanten over Göteborg. We vervolgen onze tocht die eindigt bij de wagen.

Voor de Relive video van de wandeling zie https://www.relive.cc/view/v8qVQZmYd36

Inmiddels wordt het tijd voor een lekkerre alkoholfri öl, die nemen we dan ook bij het theater terras aan het Rosenkanal. Daarna weer even slenteren over de markthallen en dan tijd om een eettentje te zoeken. Die vinden we bij Saigon floating restaurant, waar we een heerlijke Vietnamese pannenkoek met kip en garnalen nemen. Een heel apart maar bijzonder smakelijk gerecht.

Het is de laatste dag van de vakantie, morgen vertrekken we naar Denemarken. Om morgen bijtijds weg te gaan willen we vanavond toch alvast wat pakken en vertrekken dus bijtijds uit het zonnige Göteborg. Een kwartier onderweg beginnen de regenbuien. Meer landinwaarts blijkt het vaak slechter te zijn dan aan zee. Gelukje (gisteren en vandaag) voor ons.

Weer: Half bewolkt en veel zonnige perioden, in de avond wat regen. Temperatuur vandaag rond 21 graden.
Afgelegd: 177 km
Totaal: 5129 km

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.