Dag 4: Rond Lac de Vouglans

Frankrijk, 39370 La Pesse

De dag weer heerlijk met een ontbijtje buiten in de zon begonnen. Daarna het echte Franse werk: Jeu de Boules. Jammer dat Trudie nog wat moet oefenen wil ze een partijtje winnen, hahaha. Na de koffie dan weer op weg. Onze eerste stop is de Cascade de Douro nabij Jeurre. Een korte wandelweg van 1,5 km brengt ons bij deze waterval, die bij regenval wellicht een mooie val is, maar nu een armetierig stroompje. Maar het pad er naartoe worden we geheel begeleidt door horden vlinders die zelfs op je komen zitten. Velen laten zich echter door hun hypo karakter niet op een foto vastleggen.

Daarna gaan we verder naar het noorden en komen dan bij het prachtig mooie Lac de Vouglans nabij La Tour du Meix.
Het meer van Vouglans, gelegen op 429 meter, is met zijn 35 kilometer lengte het derde grootste kunstmatige stuwmeer van Frankrijk. Met een behouden groen kader, is dit magnifieke turkoois watervlak omgeven door bossen, te bewonderen vanaf verschillende uitzichtpunten.
We parkeren nabij de jachthaven en gaan dan voor de geplande wandeling van 7 km. Al snel merken we echter dat met de stijgingspercentages hier en de smalle paden het tempo niet erg hoog komt. We besluiten de wandeling dan ook flink in te korten. Na de 3 km bij de waterval vinden we nu met meer dan 100 meter klimmen een afstand van 4,5 km genoeg. We komen wel langs fraaie uitzichtpunten over het geheel turquoise meer. Helaas blijkt het restaurant bij de jachthaven gesloten, dus onze lunch is wederom een pakje Sultana.

We rijden nog even door het pittoreske La Tour du Meix alsook het er naast gelegen St.Christophe waar het lijkt alsof de tijd eeuwen heeft stilgestaan. Daarna rijden we door naar de stuwdam van het meer. De Vouglansdam is een stuwdam in de rivier de Ain in het Franse departement Jura. De ingebruikname in 1968 heeft het meer van Vouglans doen ontstaan.

Op de terugweg gaan we nog even langs de Intermarche voor wat boodschappen en zijn tegen 6 uur weer terug op La Semine.

Weer: Weer een zonnige ochtend met een enkele wolk, temperatuur hele dag iets lager dan gisteren, maar nog altijd zo'n 23-24 graden. In de middag trekt bewolking helemaal weg. Als de zon achter de bergen verdwijnt daalt de temperatuur wel snel.
Km gereden: 125, totaal 1214 km.Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.