Dag 23: Zillertaler Höhenstrasse

Oostenrijk, Gemeinde Aschau im Zillertal

Als we wakker worden hangt er behoorlijk wat laaghangende bewolking. Het zomerweer in Tirol is voorbij. Vandaag blijft het voornamelijk bewolkt en de temperatuur komt niet boven de 12-14 graden uit. Vanmorgen dus lekker rustig aan doen en alvast wat zaken inpakken welke we toch niet meer nodig hebben en gewoon even lekker met van alles en niets bezig zijn.

Na de lunch wagen we het er toch op. Hier in het Zillertal willen we toch de vrijwel naast het appartement beginnende $https://www.zillertaler-hoehenstrasse.com/de/ Zillertaler Höhenstraße opgaan. De Zillertaler Höhenstraße bestaat uit een top die hoog boven de valleibodem uitkomt, evenals vijf verschillende toegangswegen die van de Zillertalstraße naar dit deel van de route leiden.

Vanuit Aschau gaan we omhoog en zoeken dan het Wildtierpfad Hochzillertal, ook wel Murmelland Zillertal geheten. De weg naar boven is erg smal en de bewolking neemt toe. Uiteindelijk bereiken we het Wildtierpfad en wandelen daar een uurtje rond totdat de regen en de mist geheel hebben toegeslagen. Op deze hoogte is het uitzicht iets meer dan 100 meter en de temperatuur gezakt tot 6-8 graden.
Als we terug zijn bij de auto zakken we de weg bij Ried im Zillertal weer af naar het Zillertal. Daar schijnt de zon weer een beetje, en de temperatuur is weer zo'n 14 graden ook niet veel, maar een grote verbetering met de temperatuur tijdens de wandeltocht.

Als afscheid van Oostenrijk gaan we nog een keer wat eten bij Tiata in het nabijgelegen Stumm. Forel en Wiener Schnitzel maken het Oostenrijkse avontuur af. Het is voorbereiden op vertrek en vroeg naar bed.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.