Dag 20: Wat is Tirol zonder Kufstein

Oostenrijk, Gemeinde Aschau im Zillertal

In de ochtend gaan we nog "even" naar Kufstein. Je kan immers niet in Tirol geweest zijn zonder daar te zijn geweest. Dat even valt echter tegen. De weg is een grote file. Gelukkig weet Google Maps wat sluipwegen waardoor de rit van een uur geen 2,5 duurt maar slechts 1,5 uur. De parkeergarage is sneller gevonden dan de parkeerplek. Ongeveer een kwartier in de garage rondgereden voordat we een plek vonden. Maar we stonden wel 1e klas, in het centrum naast de vesting.

Kufstein is een kleine, maar bekende vestingstad in het noorden van de Oostenrijkse deelstaat Tirol en hoofdstad van het gelijknamige district.
Midden in deze stad met 18.000 inwoners staat de Kufsteiner Vesting. Dit verdedigingsbolwerk was het eerste dat destijds de staat Tirol moest
beschermen tegen Beieren en Napoleon Bonaparte. In een van de torens van de burcht staat een groot pijporgel, het Heldenorgel genaamd. Iedere
dag om 12 uur 's middags wordt een kort orgelconcert gegeven van circa vijftien minuten ter nagedachtenis aan de gevallenen in beide
wereldoorlogen en de slachtoffers van zinloos geweld. Het bijzondere aan dit orgel is dat er een open verbinding van de toren naar buiten is zodat
het orgel tot circa zes kilometer ver in het dal te horen is. De speeltafel van dit orgel staat in een oud wachthuisje van de burcht, tachtig meter van
het orgel verwijderd. Als we de parkeergarage uitlopen horen we de orgel net spelen.

Eerst gaan we nu maar eens op zoek naar een bakkie koffie, waarbij we overvallen worden door de drukte in deze kleine stad. Er lijken meer Hollanders dan Oostenrijkers rond te lopen. Daarna naar de Vesting om een bezoek aan dit Fort te brengen. Maar hier schrikken we weer van de rijen die er staan te wachten. Daar hebben we het geduld niet voor en gaan even slenteren door het dorp en langs de Inn.

Nabij het park langs de Inn besluiten we de meegenomen boterhammen te nuttigen al is het niets warm. Het is de hele dag bewolkt en de temperatuur is rond het middaguur niet warmer dan zo'n 15 graden. We kijken elkaar nog eens aan en voelen beide hetzelfde. Een drukke stad is het voor ons niet meer en we besluiten snel de bergen weer op te zoeken.

Langs de, helaas in wolken gehulde, Wilde Kaiser gaan we naar Kirchberg im Tirol waar we even wat winkeltjes in het dorp bezoeken.
Na wat shopping doorgereden in het Brixental naar het bekende Westendorf alwaar we bij de plaatselijke Conditorei een koffie nuttigen.

Daarna voor de laatste 30 km door naar het appartement. Deze 30 km kost ons echter wel weer meer dan een uur en tegen zes uur zijn we in Aschau. We besluiten hier nog even een ommetje te maken om toch nog even aan de stappen te komen en de filestress eraf te gooien.
Na het eten leuk even met de kids gesproken.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.