Dag 4: Weisland en Obsteig in Tirol

Oostenrijk, Weisland

Na een heerlijke nachtrust, met absolute stilte, om 8 uur eruit. Een vertrouwd ontbijt in onze eetkamer. Daarna gaan we rond 10 uur er gelijk op uit om de directe omgeving van ons appartement te verkennen. We maken een verlengde tocht van de Obsteiger Rundwanderung. In totaal een tocht van bijna 10 kilometer, waarbij via het Sonneplateau van het Mieminger gebergte naar Obsteig gaan. We lopen dan door fraaie bossen, langs watervallen en schuilhutten. In Obsteig nog even de kerk bekijken, maar deze valt erg tegen. Dan even het terras op voor een bakkie Oostenrijkse koffie, welke veel weg heeft van de Duitse. Matige kwaliteit dus.

De weersverwachting was voor deze dag erg slecht, maar het lijkt uiteindelijk mee te vallen. Met een zonnetje is 15 graden nog best aardig. We blijven echter niet te lang, want tegen 2 uur wordt dan echt regen verwacht. Via de lager gelegen Lärchenwiesenweg lopen we tussen de lariksen door en over de zeer natte weiden via de gehuchten Mooswald en Holzleiten terug naar ons appartement Bucherhof in het gehucht Wiesen. Thuis even de benen rusten op het balkon. De regen is er immers niet gekomen, al wordt de wind wel frisser.

In de middag, als het nog steeds droog is, maken we een ommetje van 55 km met de auto rond het zuidelijk deel van het Mieminger gebergte en langs de woeste Inn. We rijden langs langs dorpen als Fronhausen, Motz, Imst en Nassereith, klein maar typsch Tirol. Als we weer thuis zijn betrekt de lucht echt en pas om 5 uur gaat het regenen. Dat duurt echter maar een uurtje en onze dag is geslaagd. Het is inmiddels wel te koud geworden om nog op het balkon te zitten. Om 8 uur komt de temperatuur niet meer boven de 12 graden uit. Morgen wordt het beter en verwacht men een zonnige dag met zomerse temperaturen.Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.