Dag 1: Voor de file uit

Nederland, Alphen aan den Rijn

De verwachtingen voor de zaterdag zijn dat het heel druk gaat worden. In plaats van zaterdag direct naar Rothenburg ob der Tauber te rijden besluiten we dan ook om op de vrijdag te vertrekken en een extra overnachting in Sauerland te nemen. We gaan dan ook in de loop van de ochtend weg en zijn rond 3 uur bij het Gasthof waar we inchecken en dan naar de vlakbij gelegen Möhnesee vertrekken.

Het valt op hoe slecht je bij het meer zelf kunt komen. er zijn wat parkeerplekken, maar allemaal overvol. Na een rondje rond het meer gaan we een wandeling door het bos maken naar de Möhnesee Turm. Een behoorlijke klim de berg op en dan naar de top van de toren. Maar het uitzicht is de moeite waard.


Daarna dalen we weer af naar de oever van het meer en zoeken een leuke plek voor het eten. En al zijn er niet veel restaurants met uitzicht over het meer, wij vinden er wel eentje, restaurant Forsthaus am Möhnesee.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.