Dag 1: Mullerthal - Luxemburg

Nederland, Alphen aan den Rijn

De vakantie is begonnen. Vroeg uit de veren om bijtijds - 7 uur - te vertrekken. Alles gaat voorspoedig, het is een rustige vrijdagochtendspits. Totdat …….. een vrachtwagen met jonge stiertjes kantelt op de A2 net voor de plek waar we onze koffiestop hadden gepland en de gehele weg is afgesloten.
Dan maar eerder, bij La Place Nederweert, een koffiestop. Daarna is de weg nog steeds gesperd en moeten we via Venlo naar Maastricht en verder naar het zuiden. Via België en een stukje Duitsland rijden we rond het middaguur via Echternach, Luxemburg binnen. Hier gelijk even een lunchstop op het plein en daarna door naar het Mullerthal voor een mooie, maar ook zware wandeling. Dit deel van Luxemburg wordt niet voor niets Klein Zwitserland genoemd. Steile stukken berg en dichte bossen met meerdere watervallen. De bekendste is de Schliessentempel*, de 3 watervalletjes met de brug erboven.
Ook zeer fraai is de Kallektuffquell oftewel de kalktufbron. Deze ligt in de vallei van de Zwarte Ernz en er stroomt kristalhelder kalkhoudend water over een richel in een bekken. De kleuren van het water en de rotsen en de diversiteit van de soorten mos zijn zeer indrukwekkend.
Aan het eind van de middag door naar ons hotel in Hesperange, een zuidelijke voorstad van de stad Luxemburg.
Na even uitrusten op de kamer op zoek naar een eetgelegenheid. Dat valt nog niet mee. Overal pizza, kebab en chinees maar weinig anders. Na wat omzwervingen - we hadden toch nog weinig gelopen 😂 - komen we bij een Indisch/Nepalees restaurant Kiran. Heerlijk eten, mooi restaurant en een goede prijs.
Daarna gaan we terug via het park waar de cultuurmaand bezig is. En vanavond treedt Funky Chicken op, een Zucchero tribute band. Leuke Funky music, maar echt zingen kan het kipje niet.
Terug in het hotel blijkt de airco niet te werken en is de kamer een sauna. Snel krijgen we dan het grote familie appartement waar het een stukje aangenamer is. Nu nog wat drinken, uitrusten en bijtijds naar bed.


Weer: In de ochtend zwaar bewolkt en 17 graden, in de middag een enkel wolkje en rond 21 graden.
Km gereden: 414

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.