Dag 9: Naar het Noorse Varangerfjord en Vadsø

Finland, Nuorgam

We steken 10 km va Nuorgam de Karijoki rivier over en zitten in Noorwegen. De rivier gaat hier verder als Teno River en komt 40 km verderop uit in de Varangerfjord, de uitloper van de Barentszee.
We volgen de kustlijn van de fjord aan de noordzijde. Bij Nesseby bezoeken eerst de opvallende kerk. Gebouwd in 1858 en volledig gerestaureerd in 1983. Naast de kerk staat misschien wel de oudste kapel in Varanger, uit de 18e eeuw. Hierna naar de haven waar de veerdienst en vissersboten de Varangerfjord op varen. Het regent en het is koud. Erg fijn is het hierdoor niet.
We rijden dan ook snel door tot we in Vadsø zijn, de plaats waar de fjord langzaam overgaat in de Barentszee. In Vadsø lopen we wat rond en drinken wat in de lokale pub. Opvallend is de Church of Arctic Sea maar verder is vooral de reis fraai en deze bestemming wat minder. Maar bovenal is het koud. Snel gaan we daarna weer onze wagen in en genieten vanuit de warmte van de omgeving.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.