Dag 11: Shoppen en de Grand Ole Opry

Verenigde Staten, Nashville

Vandaag een rustige dag als voorbereiding op een grootse avond. Het heeft de hele nacht geregend en dat doet het ook de hele ochtend. We gaan daarom eerst maar eens wat boodschappen doen bij Walmart.
Walmart Inc. is een multinational met het hoofdkantoor in Bentonville, Arkansas en werd in 1962 door Sam Walton opgericht. Het bedrijf is ook eigenaar van Sam’s Club. Met ingang van 31 januari 2018 heeft Walmart 11.718 winkels en clubs in 28 landen, die werken onder 59 verschillende namen en is daarmee ’s werelds grootste bedrijf op basis van omzet (ca. $ 486 miljard) evenals de grootste particuliere werkgever ter wereld met 2,3 miljoen werknemers. Het is een beursgenoteerd familiebedrijf, dat wordt gecontroleerd door de familie Walton. De erven van Sam Walton bezitten meer dan 50 procent van Walmart via hun holding, Walton Enterprises, en via hun individuele holdings.

Na de boodschappen gaan we naar Opry Mills om een broodje te halen en daarna nog even bij Ernest Tubb record shop aan de Music Valley drive rondkijken.
Ernest Tubb (1914 – 1984), bijgenaamd de Texas Troubadour, was een Amerikaanse zanger en songwriter en een van de pioniers van countrymuziek. Zijn grootste carrière hit, “Walking the Floor Over You” markeerde de opkomst van de honky tonk-stijl van muziek. In 1948 was hij de eerste zanger die een hit-versie van “Blue Christmas” opnam, een lied dat eind vijftiger jaren door Elvis Presley wordt vertolkt. Ernest Tubb nam duetten op met de toen opkomende Loretta Lynn in de vroege jaren zestig, inclusief hun hit “Sweet Thang”.
De platenwinkel had Ernest Tube ernaast en in 1960 pracht hij zelfs een album uit onder de naam Ernest Tubb Record Shop. Inmiddels is de zaak in andere handen, maar wat een prachtige zaak is het, met een authentieke bus van Ernest Tubb in de zaak. Hiermee reisde hij met zijn band door het land voor al zijn concerten.

Inmiddels is het droog geworden en zelfs zonnig en warm. Tijd om dus even op de camping te chillen. Die dag staat er toevallig een exact dezelfde Cruise America camper op het plekje naast ons.

Na het eten gaan we ons langzaam opmaken voor ons bezoek aan de Grand Ole Opry. Opvallend is de relacte sfeer zowel buiten als in het theater, ondanks dat het geheel uitverkocht is.

De Grand Ole Opry is een wekelijks country-muziekpodiumconcert in dat op 28 november 1925 is opgericht door George D. Hay als een “barn dance” van een uur op WSM. Momenteel eigendom van en beheerd door Opry Entertainment is het de langstlopende radio-uitzending in de Amerikaanse geschiedenis. Het programma is geheel gewijd aan het eren van countrymuziek en zijn geschiedenis. Er treedt een mix op van beroemde zangers en hedendaagse toppers die country, bluegrass, Americana, folk en gospel muziek uitvoeren, evenals komische optredens en sketches, die wij overigens wel als erg flauw bestempelen. Het trekt honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld en miljoenen luisteraars op radio en internet. De huidige primaire slogan van The Opry is “The Show That Made Country Music Famous”.
Tijdens ons bezoek is Greg Morgan de meest bekende artiest die op deze zaterdagavond optreedt. Daarnaast heel goede country optredens van Billy Dean en Orleans alsmede de opzwepende gospel van The Whities. Voor de Amerikanen lijkt Little Jimmy Dickinson de show die avond echter te stelen. Voor ons onbekend zingt deze 89(!) jarige country singer zijn You’ve Been Quite a Doll, Raggedy Ann. De hele avond is een prachtige belevenis met verder veel goede muziek en – aangezien het een radio uitzending is – ook de nodige reclame. Met name voor Cracker Barrel, the old country store die zich “proud sponsor” van de Grand Ole Opry noemt.

Na afloop gaan we weer met de shuttle bus naar de andere kant van de Music Valley Drive, terug naar onze camper.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.