Dag 12: Bisbee, Old Town

Verenigde Staten, New Mexico

Met een heerlijk zonnetje staan we op en kunnen weer buiten ontbijten 🥚🥖. Zonder stroom of water, en dus geen verwarming, is het een koud nachtje geweest. En hoewel het in de camper dus nog best fris is, is het buien heerlijk. Na het ontbijt gaan we dan ook eerst nog lekker een uurtje wandelen door het park, langs de voet van de Table Mountain ⛰.

Vervolgens gaan we snel op stap, want we hebben een aardige rit voor de boeg. Door de woestijnen van New Mexico en Arizona rijden we vlak langs de Mexicaanse grens naar Bisbee. Eerst nog in het verkeerde deel, de nieuwe wijken, maar al snel belanden we in de Old Town van de Coppermine City.
Bisbee werd in 1880 gesticht als een koper-, goud- en zilvermijnstad en vernoemd naar rechter DeWitt Bisbee, een van de financiers van de aangrenzende Copper Queen Mine. In 1975 stopte de Bisbee-mijnbouwactiviteiten. Burgemeester Chuck Eads, met medewerking van de mijneigenaar Phelps Dodge, hebben ervoor gezorgd dat de inkomsten vanuit de mijnbouw werden omgezet naar inkomsten uit toerisme. Bezoek aan de Copper Queen Mine is hier een belangrijk onderdeel van. Wij hebben daar echter geen zin in en nemen eerst een (goede) koffie ☕️ op een van de terrasjes en slenteren daarna verder door de stad. Architectonisch is de oude stad zeker de moete waard. Veel van zijn inwoners zijn nog wat in de jaren 60-70 blijven hangen. Het geeft ons een beetje de indruk van b.v. Key West.

Na een paar uur gaan we door naar onze bestemming voor de komende nachten, Kartchner Caverns State Park in Benson, Arizona. We komen daar rond half zes aan en het park overtreft onze verwachting weer (zoals de meeste State Parks doen). Met uitzicht op de bergen en de bloeiende cactussen 🌵op onze site staan we weer prachtig. Het is tijd voor een biertje, een maaltijd en eindelijk een avond buiten in de woestijn. Wel oppassen voor de slangen 🐍, bobcats en de onlangs hier gesignaleerde mountain lion 🐾. Gelukkig zien we de vogels 🦅en konijnen 🐰 wat vaker.

Weer: een zeer zonnige dag met wat vriendelijke wolken. Temperatuur van 17 graden in de ochtend to 23 in de middag.
Afstand gereden: 411 km, totaal 2425 km.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat een leuk verhaal weer en kleurrijke foto's! Genieten hè, wij gaan over twee weken! Ik ga ook dit reisblog maken van Pindat, ik vind het erg overzichtlijk.. Veel plezier verder!

Ingrid Reijne 2019-05-14 16:31:20
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.