Dag 26: Memorial Day in Aspen

Verenigde Staten, Aspen

Hoe mooi is het opstaan met zo’n prachtig uitzicht vanuit de camper op de 3952 meter hoge, en met sneeuw bedekte, Mount Sopris. Voor de tweede dag gaan we vandaag naar Aspen, en nu om met de Silver Queen Gondola naar boven te gaan, op Mount Aspen. Deze berg is met 3263 meter hoogte ook nog steeds met sneeuw bedekt en er wordt dan ook nog volop geskied en gesnowboard. Het is een fantastisch uitzicht over Aspen en de gehele keten van de Elk Mountains.
Bovenop is I.v.m. Memorial Day ook nog een soort van herdenking, waar we zelf niet bij waren, maar wel de Amerikanen onderling volop over hoorden praten.
Met alle pracht en een lekkere pizzapunt in restaurant Sundeck houden we het wel een paar uurtjes vol in de sneeuw.
Daarna terug naar beneden en wandelen verder door het dorp (met 5.500 inwoners is het niet meer). Veel activiteit voor Memorial Day is er niet verder in Aspen, behoudens een community picknick. Tot slot heerlijk nog een terrasje pakken en zien hoe anderen met volle bepakking van de berg komen en dan in de zon door het dorp lopen op skischoenen.

Tegen het eind van de middag gaan we weer naar onze campsite en hebben daar nog bezoek van de Bluebird, die we nog nooit eerder in levende lijve hadden gezien.

Weer: In de loop van de ochtend en een groot deel van de middag zonnig. Daarna meer bewolking en aan het eind van de middag een bui. Temperatuur voelde door de zon lekker aan, maar kwam niet verder dan rond de 14 graden.
Afstand gereden: 105 km, totaal 4935 km

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.