Dag 10: Naar Texas Hills Country

Verenigde Staten, San Antonio

Vandaag gaan we weer de drukte van de stad achter ons laten en gaan naar het noorden, de Texas Hills in. Een eerste tussenstop in Blanco waar de fraaie County Courthouse onze aandacht trekt. Het oude Courthouse is ontworpen door architect Frederick Ernst Ruffini in de stijl van het Tweede Keizerrijk, en werd geopend in 1886. Toen de zetel van de provincie in 1890 werd verplaatst naar Johnson City, werd het oude gerechtsgebouw herbestemd als een eerst een kantoorgebouw en later als klaslokalen voor lokale studenten. De volgende vijftig jaar diende het gebouw meerdere huurders, waaronder banken, belastingontvangers, uitgaansgelegenheden, een museum, een restaurant en de plaatselijke krant. Het werd in 1986 gekocht door een privépersoon die van plan was het naar zijn eigendom te verhuizen. De lokale bevolking reageerde onmiddellijk door de Old Blanco County Courthouse Preservation Society te vormen om het gebouw te redden en door op de Blanco City Council te drukken om een ​​historische districtsverordening aan te wijzen om te voorkomen dat hetzelfde gebeurt met andere historische structuren. De campagne ontving uiteindelijk landelijke berichtgeving in de pers en oogstte steun en donaties van spraakmakende personen in Texas. Na een succesvolle uitkomst van hun inspanningen, onderging het oude gebouw een buitenvernieuwing. Gouverneur van Texas, George W. Bush, was de voorzitter van de heropening van het gerechtsgebouw in 1998.
Momenteel is het een gebouw voor meerdere doeleinden dat wordt verhuurd aan huurders van bedrijven en wordt verhuurd voor speciale evenementen, maar ziet er prachtig uit.

Het dorp Blanco ziet er verder redelijk verlaten uit. Er is een enkel winkeltje en een café waar we even naar binnen lopen. Ook hier is het heel rustig. Na een drankje gaan we dan ook verder door naar Johnson City.

Johnson City, dat in 1890 de hoofdstad van Blanco County werd, was de geboortestad van president Lyndon B. Johnson en werd opgericht door James Polk Johnson, neef van Samuel Ealy Johnson, Sr. en oom van president Johnson. James Polk Johnson heeft een terrein van 130 hectare op de Pedernales-rivier geschonken voor de stichting van de stad in 1879. Hier midden in de stad staat het huis waar de 37ste president van de Verenigde Staten later opgroeide. Het is eigenlijk een soort van dependance van het Lyndon B. Johnson National Historic park, waar we een paar dagen later heen gaan. We nemen nu dan ook even een kort kijkje bij het huis en het daaraan grenzende bezoekers center.

Vanuit Johson City gaan we twintig kilometer naar het oosten voor onze campground in het Pedernales Falls State Park, genoemd naar de gelijknamige rivier. De Pedernales-rivier is een zijrivier van de Colorado-rivier, ongeveer 171 km lang. De naam "Pedernales", die voor het eerst werd gebruikt in het midden van de 18e eeuw, komt van een Spaans woord voor de vuursteenrotsen die kenmerkend zijn voor de rivierbedding.

Het park is zeer rustig en we kunnen een fraai plekje uitzoeken. We lijken we alleen op de wereld op een fraaie plek in de bossen van dit State Park.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.