Dag 19: Een dagje Glacier National Park

Verenigde Staten, Helena

Vandaag een flink stuk reizen. Van Helena en Great Falls, langs de rand van Glacier National Park naar St. Mary Glacier Park in Babb. Onderweg maken we voor het eerst kennis met de pilot-car. Een groot deel van US89 is in onderhoud. Achter de wagen aan rijden we over het grint verder. Naarmate we meer naar het noorden reizen wordt de lucht steeds donkerder. In Browning bezoeken we nog even een mini museum, maar is niet meer dan een huiskamer met troep. Snel weg en de bergen in.

Soms door de mist en soms door de motregen gaan we over de bergen naar de KOA aan de Lower St.Mary Lake. De bedoeling is dat we hier twee nachten verblijven en een stukje over de Going-to-the-Sun Road het Glacier national Park ingaan. In ieder geval naar St,Mary Lake. Echter de weersvoorspelling voor de volgende dag is dramatisch en men verwacht veel afgesloten wegen door de flash floods. Al is de camping en omgeving prachtig, we besluiten toch om de volgende dag direct verder te gaan naar het noorden, waar de weersverwachtingen er veel beter uitzien.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.