Dag 18: Jurrassic Park

Verenigde Staten, Lake Brownwood

Vandaag de laatste etappe van onze road trip alvorens het er alweer op zit. Via Dinosaur Valley State Park gaan we naar Denton en het nabij gelegen Ray Roberts Lake State Park.

Dinosaur Valley State Park, nabij Glen Rose in Somervell County, is een schilderachtig park van 624 ha dat aan de rivier de Paluxy ligt.
Oostwaarts kruipende kalkstenen, zandstenen en modderstenen van de Glen Rose Formatie werden hier ongeveer 113 miljoen jaar geleden gedeponeerd tijdens het vroege krijt tijdperk langs de oevers van een oude zee en vormen de geologische omgeving voor het parkgebied. In de afgelopen miljoen jaar zijn deze gelaagde formaties uitgehold, ontleed en gebeeldhouwd door de Paluxy-rivier, die op veel plaatsen tot resistente bedden is gekapt en aanzienlijke blootstellingen van rotsblokken in de rivierbodem heeft afgeschaafd. In de buurt van Dinosaur Valley State Park, in de kalksteenafzettingen langs de Paluxy-rivier, werden in 1908 sporen van gevonden in de formatie van Glen Rose waarvan is vastgesteld dat ze werden gemaakt door dinosaurussen.
We maken een korte wandeling door het park en langs de grotendeels droog gevallen Paluxy river en zien daar wat afdrukken. Waarvan?

We rijden verder naar het noorden door Fort Worth, maar laten dit keer de Stockyard en de rodeo naast ons liggen en gaan naar Ray Roberts Lake State Park zo'n 50 kilometer ten noorden van Dallas en Fort Worth aan het gelijknamige meer. Op htet park is het erg stil en we zien hierdoor ook al snel weer de wat herten onze campsite passeren. Met deze achtergrond maken we nog even een filmpje voor de kinderen en gaan daarna voor het diner naar de Old Country store Cracker Barrel in het nabijgelegen Sanger. En gigantische hoeveelheid spreeuwen verzamelen zich daarnaast bij de plaatselijke McDonald voor hun avondritueel. Een heel fraai schouwspel van duikvluchten laten ze ons zien.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.