Dag 6: Galveston en Galveston Island State Park

Verenigde Staten, Galveston

Tuusen het moeras van Galvaston Island State Park en het strand van de Golf van Mexico ligt onze campsite in het park. November is niet echt de tijd om het strand op te gaan, maar prima voor een nature walk door het moerasgebied. Dat gaan we na de koffie dan ook doen. Er zijn veel korte trail met de fraaie namen als Duck Lake trail, Fresh Water Pond trail, Praitrie trail, caracara trail en de Heron's walk trail. We besluiten er maar een aantal aan elkaar vast te knopen om lekker bezig te zijn.
Op diverse plekken zijn uitkijkplatforms geplaatst waarvandaan mooi uitzicht is over het gebied met daarachter de West Bay. Jammer dat er ook direct uitzicht is op de raffinaderijen in Texas City. Naast de nodige vogels en flora zien we helaas geen ander wildlife, wat er volgens de informatieborden wel zou zijn.
Na een paar uur gaan we terug naar de camper voor een hapje en daarna een tochtje naar de stad Galveston.

Tijdens de rit komen we langs fraaie Caribische houten huizen. daar wonen moet fantastisch zijn tot ….. het orkaanseizoen.

Galveston, of de stad Galvez, is vernoemd naar de Spaanse militaire en politieke leider in de 18e eeuw: Bernardo de Gálvez y Madrid, graaf van Gálvez (1746-1786), geboren in Málaga. Tijdens de 19e eeuw werd Galveston een belangrijk commercieel centrum in de Verenigde Staten en een van de grootste havens in de Verenigde Staten. Het was in die tijd de grootste stad van Texas, bekend als de "Queen City of the Gulf". Door de onverwachte verrassende Galveston-orkaan van 1900 werd de stad bijna volledig verwoest. De natuurramp op het barrière-eiland wordt nog steeds gerangschikt als de meest dodelijke in de geschiedenis van de Verenigde Staten, met naar schatting 6.000 tot 12.000 doden. De stad werd later tijdens de drooglegging van 1919-1933 opnieuw een belangrijk toeristisch centrum en een centrum van illegaal gokken, bijgenaamd de Vrijstaat Galveston, totdat dit tijdperk eindigde in de jaren 1950 met daaropvolgende andere economische en sociale ontwikkeling.
Vandaag de dag is een groot deel van Galveston's economie geconcentreerd in de sectoren toerisme, gezondheidszorg, scheepvaart en financiën.

Er zijn 14 musea en 20 kunstgalerijen, plus een aantal historische huizen en herenhuizen, maar voor toeristen toch echt geënt op strandvakanties. Het bezoek aan de stad was dan ook een beetje teleurstellend. We zijn voor het donker dan ook weer terug op onze campground en tegen zonsondergang maken we nog een lekkere strandwandeling.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.