Dag 15: West Thumb Geyser en Grand Teton

Verenigde Staten, Wyoming

Vanmorgen na het ontbijt rijden we direct naar de West Thumb Geyser, aan de oever van Yellowstone Lake.
West Thumb Geyser Basin is een van de kleinste geiserbekkens in Yellowstone, maar door de locatie langs de kust van Yellowstone Lake geldt het als de meest schilderachtige. West Thumb ontleende zijn naam aan de duimachtige projectie van Yellowstone Lake en de naam werd gegeven door de Washburn-expeditie van 1870. Het was ook bekend als Hot Spring Camp. West Thumb heeft minder geiser activiteit dan andere bekkens.
Sinds het midden van de jaren zeventig is West Thumb afgenomen in thermische activiteit. Sommige temperaturen zijn afgekoeld in het bassin waardoor grote kolonies algen en cyanobacteriën kunnen groeien. Dientengevolge bloeien grote nieuw gevormde microbiële matten op de afvoerkanalen en langs de randen van plassen.

Het is de eerste grotere geyser die we zien en het maakt grote indruk. We lopen over de boardwalk de gehele trail en ruiken de zwavel van alle kanten. Fishing Cone is de meest populaire bron. De ongewone locatie langs de oever van het meer en de symmetrische kegel werden gepopulariseerd door vroege verhalen over "gekookte forel" en kreeg zo zijn naam. Iets verderop langs de boardwalk is Abyss Pool welke bekend staat om zijn diepte en kleuren. We genieten van dit kleurensel met het kokende water en het prachtige Yellowstone Lake op de achtergrond.

We rijden daarna verder naar het zuiden en stoppen bij de Lewis Falls voor wat foto's. De Lewis-watervallen zijn gelegen aan de Lewis-rivier en dalen ongeveer 10 meter en liggen net ten zuiden van Lewis Lake.

We rijden verder naar het zuiden en verlaten Yellowstone en komen Grand Teton National Park binnen. Eeerst naar het visitors center welke ons echt aanraad om Bearspray mee te nemen als we hier gaan wandelen. Er waren pas nog wat blackbears met kleine cubs gesignaleerd. We schaffen dus maar wat spray aan. Na een niet te lange hike, gaan we picknicken aan Lake Jackson. Een fantastisch gezicht over het meer en de Tetons.

In de middag gaan we wat rond rijden in het park en bij Jenny Lake zien we zowaar een eland. Hij doet zich daar tegoed aan het groen en vertrekt later richting het water,

In de loop van de middag rijden we terug naar Yellowstone National Park. We dineren in ons rijdend huis aan de oevers van Yellowstone Lake waarbij we bezoek krijgen van een mooie valk. In de schemering rijden we terug naar de campground en vinden vlakbij Fishing Bridge nog een roedel herten. Het is een prachtige dag geweest.
Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.