Grand Canyon naar Page

Verenigde Staten, Grand Canyon en Page

Ons verblijf in de Grand Canyon zit er weer op. Vandaag nog wat laatste blikken op de Canyon vanaf Grandview Point maar dan is het voorbij. We rijden door naar de Cameron Trading Post waar we een uurtje rondneuzen. Volop Hopi en Navajo potten, kleden, sierraden en andere souvenirs https://youtu.be/XchfNeuL1Tg

Daarna rijden we door en nemen in de woestijn voor Bitter Springs onze lunch aan boord en gaan dan door naar de campground in Page.
Page is een plaats in Arizona bij het Glen Canyon National Recreation Area en Lake Powell en bevindt zich vlak bij de grens met Utah.
Page is in 1957 ontstaan als een tijdelijke plaats voor de arbeiders die aan de Glen Canyon Dam in de Colorado rivier bouwden. De dambouwers verhuisden vaak met hun hele gezin naar de nederzetting. Uiteindelijk ontstond zo een dorp. Op het hoogtepunt van de constructie woonden er 7500 inwoners in Page. Dit dorp is inmiddels uitgegroeid tot een kleine plaats aan Lake Powell https://youtu.be/sjf4pfvtgVk

In de namiddag rijden we nog even richting Dam en nemen ons diner voor de eerste maal deze vakantie bij een Denny's.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.