Dag 20: Kennismaking met Arches National Park

Verenigde Staten, East Indian Creek Drive

Na een goede maar ijskoude nacht worden we weer met een stralend blauwe hemel wakker. De plek die we hier hebben op het BLM grond is gewoonweg fantastisch.

We ontbijten buiten in het zonnetje en vertrekken daarna richting Moab. We stoppen nog even voor een 12 minuten durende rondtoer door het huis van Albert en Gladys Christensen, bij Hole ‘n the Rock. Wat begon als een kleine nis voor de jonge Albert Christensen om 's nachts in te slapen, groeide uit tot een door de mens gemaakt technisch wonder dat in 20 jaar is gemaakt. Een open haard met een schoorsteen van 20 meter, vele kamers rond enorme steunpilaren, prachtige kozijnen die de rots afsluiten en een diep bad ingebouwd in de rots maken het een bijzonder verschijnsel.

Daarna de laatste kilometers door naar Moab en eerst maar even een campground zoeken. Er zijn al veel Amerikanen op vakantie wegens het aankomende Memorial Weekend en het is al knap lastig iets te vinden. Maar het lukt en we gaan dan ook met eengerust hart Arches National Park in.

Het ene tafereel is met het fraaie zonlicht nog fraaier dan het andere. Er is echter wat slecht weer op komst en dat. Maakt het allemaal net even minder fraai. Het gaat ook nog regenen maar dat duurt gelukkig maar een klein uurtje. Daarna knapt het op en gaan we door. Vandaag met name bij Balanced Rock en de Windows sectio’s de nodige stukken gelopen. En heerlijk om als een jong kind weer de rotsen op te klimmen.

Weer: Een grillige dag. Soms zonnig met heerlijke temperaturen en soms koude wind, bewolkt en regen. Temperatuur varieerde daardoor tussen 18 en 23 graden.
Afstand gereden: 143 km, totaal 3998 km

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.