Dag 16: De Gerlitzen Alpe en eten aan de Faaker See

Oostenrijk, Steindorf am Ossiacher See

Eerder deze week waren we reeds met de Kanzelbahn en Gipfelbahn de Gerlitzen Alpe op geweest, maar zijn er snel door het verslechterende weer afgejaagd. Vandaag doen we het met veel beter weer dus nog maar eens. Met de Kartner Card kan dit best nog een keer. We nemen nu dan ook de tijd om rustig een mooie wandeling te maken. Met de Kanzelbahn en de Gipfelbahn gaan we naar de top van de Gerlitzen op 1911 meter. Vandaar kiezen we voor de Steinwenderhutte Rundweg, een tocht van een kleine 3 uur welke ons door de bossen en heuvels bergafwaarts brengt naar de Kanzelhohe op 1440 meter. Totaal dalen we deze tocht dus een kleine 500 meter. Tussendoor uiteraard de nodige stops om van koffie en een broodje te genieten.

Aan het eind gaan we met de Kanzelbahn weer naar beneden en in het appartement even rustig zitten en de reis van morgen vast voorbereiden. Enkele attracties die we gepland hadden blijken op de zaterdag gesloten te zijn. Maar een aardig alternatief voor morgen is gevonden.

Rond half vijf gaan we naar de Faaker See en lopen daar nog een rondje langs het meer en over de Seepromenade (een te net woord voor de achterkant van houten schuren) alvorens we van het diner gaan genieten bij Landhaus Hazienda in Egg am See. Een heerlijke overdadige maaltijd. Schnitzel Karnten en Cordon Blue. Voor Trudie teveel om op te eten, maar wat was het heerlijk.
Na een bakkie koffie rijden we terug naar het appartement voor een rustige afsluiting van deze actieve week.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.