Dag 16: Newfound Gap: Tennessee and North Carolina border

Verenigde Staten, Pigeon Forge

Na een ontbijtje buiten in de zon gaan we in Pigeon Forge eerst nog voor de nodige boodschappen.
Naar Walmart, propane tanken, benzine tanken en bij de Mac weer even contact zoeken met Alphen.
Hierna gaan we weer terug naar de Great Smokey Mountains voor een stevige hike bij Newfound Gap. Newfound Gap is een bergpas op 1539 meter in het hart van de Great Smoky Mountains. Het vormt de grens tussenTennessee en North Carolina. Op de pas staat ook het Rockefeller Memorial, de plaats waar de voormalige Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt op 2 september 1940 het park officieel in gebruik heeft genomen.
We lopen hier een stuk(je) van de Appalachian Trail, die hier toch redelijk stijl is. Het is dus zwaar, maar zeker de moeite waard.
We gaan nu verder North Carolina in richting Cherokee en kiezen voor een campsite in het park, op de Smokemont campground. We wandelen even rond en zorgen dat we voldoende hout bij elkaar sprokkelen voor ons eerste kampvuur van deze vakantie. Heerlijk genieten van het knapperende hout, maar rond half 10 is het zo donker dat we de camper wel in moeten willen we nog iets zien en niet door de beren overvallen worden 🙂


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.