Dag 9: Naar het zuiden

Verenigde Staten, Sierra County

Een fraaie maar toch onaangename verrassing toen we opstonden. Het sneeuwde en het gras was wit bedekt 🌨. Gelukkig smeltte het op de wegen zo weg, want vandaag toch wel een afstand af te leggen. Via de interstate gaan we van Albuquerque naar het zuiden. Bij Socorro houden we een koffiestop en doen direct bij de Walmart nog even wat boodschappen. Inmiddels zijn we van ruim 2000 meter naar 1500 meter gedaald en is de sneeuw overgegaan in regen.
Even verder gaan we van de Interstate en naar het Bosque del Apache wild reservaat. Hier zijn vele vogels 🦅🦆🦉te bewonderen en ook de havalina zou hier te zien zijn. Helaas komen we die bij ons bezoek niet tegen. Wel een mooie rondtour door het reservaat met leuke korte hikes. Het is inmiddels droog en dat maakt het toch fraaier.

Hierna gaan we richting campground, South Montecillo Campground in het Lake Elephant Butte State Park. De campground ligt 14 mijl van de hoofdingang verwijderd en staat nauwelijks aangegeven. De Apple kaart op de iPhone stuurt ons eerst nog een afslag te vroeg naar de Three Sisters, waar het naaktstrand is😁. Maar het regent inmiddels pijpenstelen dus we zoeken maar even verder. Na nog wat heen en weer rijden vinden we uiteindelijk onze prachtige stek op de heuvel met direct uitzicht op het meer. Een campground met water en elektra voor de camper voor slechts 14 dollar per nacht, waar doen ze het van.
We verkennen de campground nog een beetje, maar het weer lokt niet uit tot verder wandelen. Hopenlijk is het morgen beter.

Weer: Sneeuw en regen met heel soms een zonnestraaltje. Temperatuur rond 16 graden.
Afstand gereden: 361 km, totaal nu 1836 km.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Geweldig om te lezen! Wel een zeer mooie en interessante reis weer met veel natuur. Eentje voor bij ons op de lijst!

Mike 2019-05-11 22:32:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.