Dag 7: The Bridges of Madison County en John Wayne

Verenigde Staten, Oglesby

Vandaag weer aardig wat kilometers over de Interstate 80 naar het westen. Maar de beloning is eind van de dag met een bezoek aan de Bridges of Madison County en het geboortehuis van John Wayne beide in Winterset in de staat Iowa.

The Bridges of Madison County is een Amerikaanse dramafilm uit 1995 onder regie van Clint Eastwood. Het scenario is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1992 van de Amerikaanse auteur Robert James Waller. De film werd deels opgenomen rondom de covered bridges in Madison County die hierdoor bekendheid kregen. De meest prominente is de Roseman Covered Bridge in Winterset. Het is gebouwd in 1883 over de Middle River. In 1976 is het opgenomen als National Historic Place waardoor renovatie in 1992 mogelijk was.

Professioneel bekend als John Wayne en bijgenaamd "The Duke", was Amerikaanse acteur en filmmaker. John Wayne werd geboren als Marion Robert Morrison op 26 mei 1907 op 224 South Second Street in Winterset. De lokale krant, de Winterset Madisonian, rapporteerde op pagina 4 van de editie van 30 mei 1907 dat Wayne 13 pond woog bij de geboorte. Zijn middelste naam veranderde al snel van Robert in Mitchell toen zijn ouders besloten hun volgende zoon Robert te noemen. Wayne's vader, Clyde Leonard Morrison (1884-1937), was de zoon van Amerikaanse burgeroorlog veteraan Marion Mitchell Morrison (1845-1915). Wayne's moeder, de voormalige Mary "Molly" Alberta Brown (1885-1970), kwam uit Lancaster County, Nebraska. Wayne's voorouders omvatten Schots, Iers, Schots-Iers en Engels. Hij groeide echter voornamelijk op in Californie. Zijn geboortehuis is nu echter een van de trekpleisters van Winterset, met de o.a. een beeld van de acteur en een totaal gedecoreerde wagen in wetsren stijl.

Na de bezoeken aan Winterset gaan we door naar het iets noordelijker gelegen Adel, waar onze campground is gevestigd.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.