Lost Dutchman en Canyon Lake

Verenigde Staten, Lost Dutchman State Park

Vandaag over de Apache Trail https://youtu.be/j5Bw5eCgUCk naar Canyon Lake voor een boottocht met MS Dolly. Ondanks dat we geen kaarten hadden gereserveerd (wat wel is aan te raden) hadden we een prima plek op het achterdek.

Het meer werd gevormd door de Mormoonse Flat Dam, die in 1925 werd voltooid. Canyon Lake, met een oppervlakte van 950 acres (380 ha), is de derde en kleinste van de vier meren gecreëerd langs de Salt River. Twee anderen, Apache Lake en Roosevelt Lake, zijn upstream. De vierde, Saguaro Lake, is stroomafwaarts.

Canyon Lake ligt ongeveer 15 mijl (24 km) van de Apache Trail van Apache Junction, Arizona en 51 mijl (82 km) ten oosten van Phoenix. Het is binnen de Superstition Wilderness van Tonto National Forest en is een populair recreatiegebied voor het Phoenix grootstedelijk gebied. Canyon Lake is een populaire halte langs de Apache Trail route.

In de middag aan de voet van de Superstition Mountain een hike gemaakt.

Superstition Mountain is gelegen direct naast onsze campground en het verankert de westkant van de Superstition Wilderness. Velen geloven dat de berg werd gevormd uit vulkanische activiteit zo'n 25 miljoen jaar geleden. Het is nu een populaire recreatie bestemming in de regio.
De berg, in de buurt van Apache Junction en Gold Canyon, is gemakkelijk bereikbaar vanaf US Route 60 en State Route 88 en is een populair wandelgebied. De temperaturen in de zomer zijn hier gewoonlijk van 38 tot 48° C waardoor je er dan niemand zal vinden.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.