Dag 6: Smoky Mountains en de Dixie Stampede

Verenigde Staten, Cherokee

Vandaag naar de Smoky Mountains. ’s Morgens na het ontbijt direct op stap . En hoe kan het anders….natuurlijk n de regen. Door de mist en regen is het dan ook geen plezier om wat te gaan wandelen en ook de uitzichten zijn heel beperkt. Heel jammer, maar het is niet anders. Pas als we Pigeon Forge, aan de Smokies foothill aan Tennessee zijde, naderen begint het een beetje droog te worden. Eerst even het plekje op de KOA bekijken en dan voor de lunch naar Texas Roadhouse. Geheel in western style en overal televisie. De diner boots zijn allen rondom de gezellige bar gebouwd.

Het is nog steeds droog als we naar buiten gaan en gaan de stad een beetje verkennen. Winkeltjes bekijken is een beetje lastig, want de afstanden zijn groot en je zal per auto van de ene shop naar de andere moeten gaan. Tegenover het restaurant is Dolly Parton’s Dixie Stampede. We besluiten hier direct de kaartjes voor de show van die avond te halen. De verdere middag doen we rustig aan op onze campground.

Tegen de avond gaan we weer op stap naar de plek waar het zal plaatsvinden, de Dixie Stampede. Vooraf in de foyer worden we nog geanimeerd door een country music trio dat best goed speelt en de menigte al een beetje opzweept.

Dolly Parton’s Stampede is een dinershow met prachtige paarden en ruiters. Het verhaal van de burgeroorlog wordt een beetje gespeeld met Noord tegen Zuid plaatst in een vriendelijke en leuke rivaliteit. Een patriottische show van rood, wit en blauw en met liederen als Color Me America, geschreven en opgenomen door Dolly zelf. De Grand Finale zweeft met vredesduiven, lichtgevende kostuums en vuurwerk en maakt de Amerikaanse patriotten gek. Al met al een zeer leuke show met nog verrassend goed eten.

Wanneer we later weer terug op de campground zijn willen we nog even internetten, maar zoals vaker bij de KOA, internet is free en werkt dus nagenoeg niet.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.