Dag 26: Een dagje Granville

Frankrijk, Saint-Michel-des-Loups

Vandaag na de koffie weg. We gaan vandaag immers weer op zijn Frans eten, dat wil zeggen, de warme maaltijd rond 2 uur. Maar eerst gaan we de nodige kilometers lopen om wat ruimte te maken. Thuis drinken we nog even koffie en gaan dan via een korte omweg (dan nog is het maar een 25 minuten) naar Granville.

Granville ligt aan de rand van het Kanaal aan het einde van de regio Cotentin, het sluit in het noorden de baai van Mont-Saint-Michel en in het zuiden de kust van Les Havres af. De bovenstad (Haut Granville) ligt op een schiereiland dat wordt begrensd door schaliekliffen, genaamd Pointe du Roc of Cap Lihou. De rest van de stad (Bas Granville) strekt zich oostwaarts uit op het vasteland, in het noorden begrensd door de Boscq, een korte kustrivier, en in het zuiden door afwisselend kliffen en stranden naar de La Saigue-stroom. De stad heeft vier zandstranden, één in het noorden tussen het schiereiland en de rivier, drie in het zuiden aan de baai.
Wij hebben een wandeling van zo'n 7 km gepland door zowel Haut als Bas Granville. Dat betekent dus ook het nodige klimwerk. Maar het is de moeite waard. Granville is een fantastische stad. Het meest fraai is Haut Granville met alle huizen gebouwd op de kliffen. Daar brengen we ook de meeste tijd door. Aan het eind van Haut Granville ligt het Christian Dior museum. Een museum over het leven en werk van Christian Dior, gevestigd in zijn ouderlijk huis aan de kust en omringd door fraaie openbaar tuinen.
Vandaar gaat de tocht naar beneden en zoeken we een leuk restaurantje welke we vinden aan de haven. Genieten van de Plat de Jour, vooraf een soort muffin met Parmezaanse kaas en als hoofdgerecht kippenpoot met een heerlijk sausje. Ze noemen het sateh maar het smaakt meer naar wortelsaus. Was echter heerlijk. Afsluiten met een lekkere Cafe aux Lait resp. espresso.

Na het uitbuiken de wandeling voortgezet op de havenpier en kaartjes gekocht voor de boottocht welke we vrijdag gaan maken naar de Iles Chausney. Daarna gaan we langzaam aan terug naar de wagen (klimmen naar Haut Granville) en dan nog naar de supermarche voor wat boodschappen.
Bij het huisje nog even van de zon genoten en na het eten de Jou de Boule banen opgezocht. Na het spel door naar Jullouville voor een korte wandeling over de boulevard en een koffie op het terras. Het is dan 9 uur en een goed gevulde dag geweest. Tijd om met de voeten omhoog te gaan.

Petanque stand: Vandaag heeft de match der giganten een vervolg gekregen. De plaatselijke Jeu de Boule baan van de club Carolles was de arena waar het spektakel plaats vond. Na een enerverende strijd trok Mrs. T. weer aan het langste eind. Derhalve is de stand weer gelijk: 9-9 voor zowel Mrs. T. alsook voor de BN'er.
Weer: Zon en bewolking wisselen elkaar in de morgen geregeld af. De temperatuur in de ochtend is rond de 20 graden. In de middag wat meer zon, en ondanks dat de temperatuur niet veel hoger komt dan 21 graden is het heerlijk in de zon.
KM gereden: 47, totaal 4016 km

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.