Dag 12: De bron van de Donau en koekoeksklokken

Duitsland, Furtwangen im Schwarzwald

Vandaag eerst een wandeling vanuit het appartement. eerst nog even de Brendturm op om een plaatje van het appartement enn de omgeving te maken alvorens we op stap gaan voor een lekker boswandeling naar de bron van de Donau. De Donauquelle nabij Schonwald. Een rondwandeling van ca/ 6 kilometer door de bossen.

Volgens de algemene opinie wordt de Donau een klein stukje ten oosten van Donaueschingen gevormd door de samenvloeiing van de twee bronrivieren Brigach en Breg . Wij wandelen naar bron van de grootste van deze rivieren, de bron van de Breg. Deze ligt 6 km ten noordwesten van Furtwangen aan de Martinskapelle am Kolmenhof. De Breg is waterrijk (en langer) dan de Brigach, en daarom begint bij de Breg bron de hoofdstreng van het bovenste Donau-systeem. We drinken daar wat op een klein terras en wandelen weer terug naar ons appartement.

In de middag rijden we naar Triberg en Schonach voor een bezoek aan 's werelds grootste koekoeksklok en de Triberger waterval. Via lokale wegen gaan we richting Triberg en rijden er eerst doorheen naar het Eble Uhrenpark. Hier werd op een schaal van 60:1 het originele uurwerk van een koekoeksklok nagebouwd, dat van binnen en buiten bezichtigd kan worden. Dit is de grootste koekoeksklok ter wereld en trekt een hoop bekijks, vooral als elk kwartier de koekoek uit de klok komt.

We gaan weer terug Triberg in en nemen (helaas moet je ervoor betalen) een kijkje bij de Triberger waterval. Het water van de rivier de Gutach valt hier over een hoogte van 163 meter van 872 meter tot 711 meter boven zeeniveau. De Gutach stort zich vanuit een glooiend plateau over meer dan 7 grote stappen in de rotsachtige V-vormige vallei van Triberg. De diepe vallei verwijdt zich hier iets zodat er ruimte is voor het dorp Triberg. Bij de watervallen zijn we snel uitgekeken, daar we niet de gehele weg naar boven willen lopen. Een waterval is van bovenaf gezien toch het minst spectaculair.
We gaan even lekker slenteren langs de winkeltjes in het dorp en nemen op een terrasje een natje en een droogje. Daarbij zitten we recht tegenover een fraaie etalage met koekoeksuurwerk en beren die elk kwartier spelen. Het valt ons daarbij op hoe onvoorstelbaar veel Aziaten, net als eerder in Rothenburg ob der Tauber, de weg naar dit kleine dorp hebben gevonden.
Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.