Dag 5: Via Fjällbacka en de Elgafossen naar Värmeland

Zweden, Brastad

Vandaag rijden we in zo'n 3 kwartier eerst naar een van de de leukste kustplaatsjes in Bohuslän, Fjällbacka. Het schilderachtige dorpje Fjällbacka is een pittoresk kustplaatsje met 812 inwoners in het westen van Zweden. Dit vissersdorp heeft ontzettend veel sfeer. De houten huisjes, het water en de mooie Vetteberget maken Fjällbacka in Zweden tot een populair toeristisch dorp. De populariteit is mede te danken aan schrijfster Camilla Läckberg en haar boeken die zich afspelen in de omgeving van dit vissersdorp. Veel toeristen komen jaarlijks naar dit populaire, idyllische dorp. Daarnaast had Ingrid Bergman hier haar zomerhuis, dat nog steeds in handen is van de familie Bergman. Buiten heerlijk slenteren staat er ook een wandeling door de Kungsklyftan kloof gepland waarna we van het prachtige uitzicht over Fjällbacka en de eilanden voor de kust kunnen genieten. Verder over de rotsen en door de bossen terug naar de haven, waar we een heerlijke fish en chips nemen van de foodtruck aldaar.
Rondwandeling Fjällbacka > https://www.komoot.com/nl-nl/tour/1204485339
Video Fjällbacka > https://youtu.be/kNJ0er750t4

Hierna gaan we naar het 45 minuten verder gelegen Algafallet (Noors Elgafossen). Een waterval in de rivier de Enningdal (die de grens vormt tussen Zweden en Noorwegen). Voor het gemak pakken we de wandeling vanaf de Noorse kant. Gelegen tussen Vassbotten in Zweden en Holtet in Noorwegen. Daar een korte wandeling van heen en weer ruim 1 kilometer naar deze hoogste waterval van Bohuslän. Leuk om te zien, maar geen wereldwonder. Even nog wat rondlopen en dan verder naar het noorden. Het is dan nog een uurtje rijden.
Via Bengtfors (waar we nog even wat boodschappen halen) door naar ons volgende verblijf, Noretjärns Stugby in Årjäng, Daar arriveren we aan het eind van de middag en worden vriendelijk ontvangen door de Nederlandse eigenaresse. Even een paar uurtjes rustig aan doen alvorens we erop uitgaan om elanden te spotten. Een kleine twee uur op pad, en helaas geen eland gezien. Wel een hert en dat is toch ook leuk. Inmiddels is het over 10 uur voor we thuis zijn en is het tijd om uit te rusten.

Weer: Heerlijk zonnig en 26 graden, in de middag iets meer wolken.
Afgelegd:274 km
Totaal: 1329 km


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.