Dag 32: Back home

Frankrijk, Domaine de Litteau

Vandaag de laatste overnachting in Frankrijk gehad. Lekker geslapen en om half 8 eruit. Even na half 9 zijn we klaar en gaan we op weg. Rond 10 uur een eerste koffiestop op 15 minuten van onze bestemming voor deze ochtend, Holfleur. Het ligt op de zuidelijke oever van de monding van de Seine tegenover Le Havre. Daar komt de Seine in het Kanaal uit. Honfleur is bekend om zijn schilderachtige haven, gekenmerkt door huizen met voorgevels bedekt met leien. Een gezellig plaatsje, maar wel heel druk en heel duur. We slenteren 1,5 uur door de oude stad met zeer fraaie gebouwen.
We gaan weer naar de wagen en rijden door naar Étretat, een ander zeer toeristisch stadje aan de kust. Bij Étretat liggen onvergetelijk mooie, spierwitte krijtrotsen welke de plaats omsluiten. Na een parkeerplaats te hebben gevonden gaan we op het strand eerst maar op zoek naar een restaurantje voor een lekkere Fish and Chips. Ongelofelijk hoe duur hier alles is. Een flesje water bij het eten 5 euro, cappuccino 5,50 euro. Gewoonweg niet leuk.
Daarna maar extra genieten van de prachtige natuur. De kliffen aan beide zijden van het plaatsje en de baai zijn heel fraai. Natuurlijke bogen in de witte kliffen. Vanaf een afstandje lijkt het net of een stenen olifant zijn slurf in de golven van de zee steekt. Met een temperatuur van 30 graden, een turquoise zee is het plaatje helemaal af. Toch moeten we rond 3 uur weer verder.

Na vele slingerwegen uiteindelijk de snelweg op. Elke 2 uur maken we wel een stop, eerst voor de koffie en voor het eerst weer onder de 2 euro te tanken (€1,90/ltr). Vlak voor Gent maken we nog een laatste stop voor ons diner, een schaal yaourt framboises. Het is een stop midden tussen de vrachtwagens die hun plek voor het weekeinde hebben gezocht. Het is hier toch wel een verschil met de goed verzorgde "aires" in Frankrijk.

We stappen weer in de wagen voor de laaatste etappe, ca. 2 uur en een kwartier….. dacht de navigatie en wij dus ook. Maar, na ruim 4 weken geen file te hebben gehad krijgen we die in Nederland direct weer. Bij Dordrecht twee van de vier banen door de tunnel afgesloten en dus een kwartier vertraging. Rond half elf is het dan echter toch Home, Sweet Home. Een prachtige vakantie met mooie herinneringen achter de rug.

Petanque stand: De strijd is onbeslist 🥵gebleven. Zoals verwacht zijn Mrs.T. En de BN'er ook deze laatste reisdag weggebleven van het strijdtoneel. Beide toch wat bang voor het verlies? De stand is namelijk met 10-10 onbeslist gebleven.
Weer: Een fantastisch mooie dag 😎met temperaturen van 25 graden in de ochtend en 30 graden in de middag. Heerlijk aan de kust, in de auto soms iets te warm. Maar de airco hielp ons er door te komen.
KM gereden: 735, totaal 5263 km

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.