Dag 1: Via Gaia Zoo naar Hammerstein am Rhein

Nederland, Alphen aan den Rijn

Om 8 uur gaan we van huis eerst nog even naar Groenoord om Bailey voer te geven en de tuin water te geven.
Om half 9 vertrekken we dan naar Gaia Zoo waar we tegen 11 uur arriveren. Op de parkeerplaats was het al druk, maar wat een rij voor de ingang. Niet voor de kassa’s, maar simpel om met je e-ticket naar binnen te komen staat er een rij van bijna 100 meter !
Uiteindelijk in het park is het ook overal druk. Het park is leuk aangelegd maar sommige dieren verschuilen zich ook voor de drukte. Jammer. Maar uiteindelijk best een leuke tijd gehad en rond half vier vertrekken we weer. Eerst direct nabij Aken tanken voor het nostalgische bedrag van 1,66 euro per liter.
Daarna nog ruim anderhalf uur rijden naar ons verblijf in Hammerstein aan de Rijn.

Als we aankomen staat onze gastheer Kurt ons al op te wachten. Een vriendelijke man die ons geheel wegwijs maakt in het huis en ook wat tips voor de omgeving geeft.
Het huisje overtreft onze verwachtingen, ruim, schoon, comfortabel en voorzien van alle gemakken.
Eerst maar snel eten en daarna nog even wandelen langs de Rijn. Tussen ons verblijf en de Rijn zit de wijngaard van Weingut Scheidgen. Zowel de voorraad lege, alsook volle (!), flessen staan bij ons in de straat. Geeft leuke foto’s. Dan door naar de rivier. Door de lage waterstand kunnen we ver komen. Met de zonsondergang geeft dat leuke plaatjes.
Inmiddels is het al 9 uur geweest en gaan we terug om een lekker wijntje op het balkon te nuttigen. Er is al bijna weer een leuke dag voorbij.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.