Dag 14: Terug naar het Oosten

Verenigde Staten, Marion

Het is een koude nacht geweest, net boven de 10 graden. Vandaag een trip door de hills van Tennessee. We verlaten Arkansas via de I-40 over de Mississippi en rijden naar het oosten. Op de interstate stoppen we voor de koffie bij de rest area nabij Jackson en zien daar onze vriend, de gospelzanger George, weer. Even bijgepraat en dan weer door. Vlak na Jackson verlaten we de interstate en gaan verder via de veel leukere state roads, rijden door dorpjes, langs winkels en door de mooie natuur.
Bij New Johnsonville kruisen we de Tennessee River. De Tennessee River is de grootste zijrivier van de Ohio-rivier en is ongeveer 652 mijl (1.049 km) lang. De rivier was ooit in de volksmond bekend als de Cherokee rivier, omdat veel van de Cherokee indianen hun territorium langs de oevers hadden. De huidige naam is afgeleid van het Cherokee dorp Tanasi. De Tennessee River wordt gevormd door het samenkomen van de Holston en de French Broad rivier aan de oostkant van Knoxville. Van hier stroomt richting Chattanooga voordat het de grens met Alabama overgaat. Via het noorden van Alabama en uiteindelijk een klein deel van de grens van de staat met Mississippi, keert de rivier terug naar Tennessee.

Hier bij New Johnsonville schittert deze prachtige rivier heel fraai in de zon. We houden hier dan ook een lekker lange lunchpauze en bewonderen het uitzicht over de rivier.
Later rijden we via Waverly naar onze campground in Hurricane Mills, de Buffalo KOA, waar we in de namiddag arriveren. Het is lekker weer, dus we gaan nog even chillen in de zon met een biertje en een snack.

Als de zon ondergaat is het snel aan het afkoelen en moeten we toch naar binnen, de camper in. We gaan weer een koude nacht tegemoet.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.