Dag 27: Een Amerikaanse dag in Zweden

Zweden, Västra Götaland County

Vandaag vertrekken we weer uit het "oude spookhuis". Volgens de eigenares Stina zijn er immers veel spoken in het uit de 18e eeuw daterende huis, maar gelukkig zijn het allemaal goede spoken.
Rond half 10 vertrekken we en gaan met een blauwe lucht op weg. Ruim een uur later bij Jönköping een koffiepauze, maar wel binnen, want de eerste regen is er. En het is koud, net 15 graden. Daarna snel door naar het Wilde Westen van attractiepark High Chaparral. Het park, dat in 1966 werd geopend, is opgericht door Bengt Erlandsson, beter bekend als "Big Bengt". Het park ligt in de buurt van Hillerstorp in de gemeente Gnosjö.
Het park organiseert meerdere stuntshows per dag. Het heeft ook een stoomtrein die door het park rijdt. Er is zowel het klassieke Wild West-gedeelte, een gebied met een Indiaans thema, een gebied met een Mexicaans thema en een museum vol met culturele artefacten, oude auto's en machines.
Wij zijn hier van 12 tot 5 uur en maken meerdere shows mee , van de wild west stuntshows, tot de Dalton Brothers, Zorro en zangeressen op straat. Daarnaast een tocht met een pseudo radarboot. Als 65 plussers heb je daar flinke korting, we betaalden slechts 20 euro p.p. en dat was het - ondanks de zware regen de eerste 2 uur - zeker waard.
Daarna gaan we naar de wagen. Het is nog ruim een uur rijden naar ons laatste onderkomen in Zweden, Mandy's Inn in het dorp Mjöback. Een fantastisch huisje wat helemaal in Elvis en 50'er jaren stijl is ingericht. Met een oude benzinepomp in de gang, Elvis posters overal en Elvis grammofoonplaten in de slaapkamer. Helemaal te gek!
We hadden alleen wel gedacht hier nog te kunnen eten, maar het restaurant is op maandag en dinsdag gesloten en ook de plaatselijke pizzeria is op maandag dicht. Dus bij de supermarkt nog maar even wat gekocht en met bord op schoot in huis een snelle hap.

Weer: De hele dag vechten stevige regenbuien en zon, kortom heel wisselvallig. Temperatuur vandaag rond 17 graden.
Afgelegd: 269 km
Totaal: 4561 km


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.