Dag 14: Herfstkleuren in Lost Maples State Natural Area

Verenigde Staten, Fredericksburg

Lost Maples State Natural Area staat in Texas bekend om zijn prachtige herfstkleuren en is een groot, ongerept gebied met prachtige heuvels en canyons op de bovenste Sabinal-rivier in de Edwards-hoogvlakte van Texas. Het is aangewezen als een natuurgebied in plaats van een state park, wat betekent dat het onderhoud en de bescherming van de natuurlijke staat van het eigendom centraal staan. Dienovereenkomstig kunnen toegangs- en recreatieve activiteiten worden beperkt als de Texas Parks & Wildlife Department dergelijke actie noodzakelijk acht om de omgeving te beschermen.

Vandaag dan ook een bezoek aan dit gebied zo'n 150 km ten noordwesten van San Antonio en dezelfde afstand ten zuidwesten van Fredericksburg. Als we daar komen is het duidelijk dat er veel animo voor dit park is, de parkeerplaatsen zijn overvol. Gelukkig is er voor de camper nog wel een uitwijk. iets verder lopen, maar dat is prima. Vandaar lopen we de East trail, een mooie rondweg door de bossen van ruim 7 kilometer. Eerlijk gezegd mis je wel een beetje de heuvels waardoor er geen vergezichten zijn als b.v. op de Blue Ridge Parkway. Ook is er nog veel groen alhoewel het al half november is. Maar de kleuren op zich zijn betoverend. diepbruin en fel rood wisselen met lichtgroen en helder geel.

Na de hike rijden we door naar het dorp Bandera.
Bandera is de hoofdstad van Bandera County en heeft een bevolking van 857 bij de volkstelling in 2010 (!) Bandera noemt zichzelf de "Cowboy Capital of the World". Bandera heeft ook een grote aanwezigheid in de motorfietscultuur. Er bestaan ​​verschillende verhalen met betrekking tot de oorsprong van de naam "Bandera". Men zegt dat in de 19e eeuw een vlag boven op een pad werd geplaatst dat Bandera Pass werd genoemd, omdat bandera het Spaanse en Poolse woord voor vlag is.
Het is een heel leuk dorp , eigenlijk slechts de Main Street met zijpaden, om doorheen te lopen en de shops te bekijken.

Aan het eind van de middag rijden we door naar Kerrville voor ons overnachtingsadres op de plaatselijke KOA.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.