Dag 23: Relaxen in de zon en Canyonlands National Park

Verenigde Staten, Moab

Hier waren we aan toe. Eindelijk een blauwe hemel als we opstaan. En ondanks dat er een stevige kille bries staat nemen we het er deze ochtend van. Uit de wind in de zon een ochtendje relaxen met muziek van The Eagles, Toby Keith en Creedence Clearwater Revival. Heerlijk!

Rond het middaguur gaan we weer richting Canyonland National Park. Er is immers nog een deel dat we gisteren niet gezien hebben. We laten Mesa Arch links liggen en gaan nu eerst naar de Green River Overlook. Een mooi vergezicht van de canyon, maar de Green River is nauwelijks te zien.
Daarna door voor de hike naar Whale Rock. Dat is een heel steile tocht. Helemaal naar de top gaan we dan ook niet, een flink stuk is ver genoeg. Aan het eind van de weg bijde Upheavel Dome kunnen we de camper helaas wegens de drukte niet kwijt en slaan deze dan ook over.

We rijden terug en stoppen bij de Holeman Spring Canyon overlook waar nog een leuk stuk gewandeld kan worden. Daarna door naar de Aztec butte trail, die we tot op de eerste butte lopen. Het landschap is hier weer heel anders. Hierdoor zien we ook weer heel andere flora, zoals de blauwe gentiaan.
Na een pauze rijden we naar de uitgang van het park en besluiten nog een stuk van de Lathrop trail te lopen. Deze loopt naar de Colorado River. Aan het eind van de middag nog een trail van 20 km is echter iets teveel van het goede. Na een half uurtje is het mooi en gaan we terug naar de Horsethief campground.
En al is het wat bewolkter geworden, het is weer tijd voor BBQ. Met een paar heerlijke Jack Daniels spare-ribs en een kampvuur sluiten we de dag af. Morgen wordt weer een reisdag.


Weer: Overwegend zonnig en af en toe bewolking. Wel een stevige koude wind. Temperatuur tegen de 20 graden.
Afstand gereden: 73 km, totaal 4281 km

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.