Dag 9: The Alamo en Riverwalk

Verenigde Staten, San Antonio

Op deze prachtige zonnige dag eerst even lekker luieren in de zon bij de camper op de KOA. Tegen lunchtijd gaan we richting Riverwalk. We kunnen de camper parkeren in de buurt van de prachtige San Fernando kathedraal, waar we dan ook nog even een bezoek aan brengen. Daarna slenteren we naar de Riverwalk waarbij we eerst nog langs de fraaie New Chapa Lion Mural lopen. Voor 1970, vertoonde de Lion's Drugstore op West Commerce en Santa Rosa een muurschildering bekend als de 'Chapa Lion'. In 2000 is in opdracht van de maatschappelijke organisatie Goodwill de 'New Chapa Lion Mural' gemaakt. Het schilderij bevat een trotse leeuwen. Ze vertegenwoordigen de groeiende gemeenschap bij El Mercado. De mensen die het tegelbeeld zagen staan, vertegenwoordigen de missie van Goodwill: "Om levens te helpen veranderen door de kracht van werk."

Eindelijk tijd voor een stevige lunch aan de Riverwalk. Keuze te over aan stevige steaks, vette burgers en vele bieren. Uiteraard gaan we voor de steak en Lone Star bier. We doen dat in restaurant The Republic of Texas met mooi uitzicht op de rivier, de wandelende toeristen en de voorbij varende bootjes. Heel aangenaam.

Na de lunch gaan we de Alamo (de vijfde missie post) bezoeken. De Alamo missie wordt gewoonlijk de Alamo genoemd en was oorspronkelijk bekend als Misión San Antonio de Valero. Het werd in de 18e eeuw gesticht als een rooms-katholieke missie. Het was de plaats van de Slag om de Alamo in 1836 en is nu een museum in het Alamo Plaza Historic District. Het was een van de vroege Spaanse missies in Texas, gebouwd voor het opleiden van Amerikaanse indianen na hun bekering tot het christendom. Tijdens de revolutie in Texas overhandigde de Mexicaanse generaal Martin Perfecto de Cos het fort aan het Texaanse leger in december 1835, na de belegering van Béxar. Een relatief klein aantal Texaanse soldaten bezetten vervolgens de Alamo voor enkele maanden. Ze werden weggevaagd in de Slag om de Alamo op 6 maart 1836. Een van de bekende slachtoffers van die strijd was Davy Crockett. Toen het Mexicaanse leger zich enkele maanden later uit Texas terugtrok, vernielden ze veel van de Alamo-muren neer en verbrandden sommige gebouwen.

Als het donker wordt gaan we terug naar de KOA en genieten na van de prachtige ervaringen.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.